3 bedste cocktails med rom
Intet siger sommer som en kølig, forfriskende drink. Mens mange mennesker nyder en iskold øl eller et glas seltzer på en varm sommerdag, er der endnu flere – og meget smagere – muligheder for sommersippning. Og mens du måske har hørt om mørk rom, krydret rom og rom i swizzle-stil, er der andre typer rom derude: hvid rom, guldrom, aromatiseret rom og aromatiseret hvid rom.
I dag har vi 3 bedste cocktails, som du kan lave med rom.
Pina Colada
Denne cocktail blev sandsynligvis opfundet af pirater, ifølge en legende. En anden spændende historie siger, at drikken blev skabt af en bartender på jagt efter en innovativ formel, der var ulig nogen anden. I dag kan næsten ingen respektabel restaurant eksistere uden en Pina Colada på menuen.
Hvad du har brug for:
- kokosmælk – 40 ml;
- let rom Havana Club – 25 ml;
- mørk rom Havana Club – 25 ml;
- sukker sirup sukker – 15-25 ml (du kan tilberede det selv fra vand og sukker);
- knust is – 7-8 terninger;
- ananas – 1 stk. (til dekoration).
Sådan laver du:
Bland alle ingredienser i en blender, indtil de er glatte. Hæld cocktail i glas og pynt med ananaskiler. Hvis du vil overraske dine gæster, skal du servere drikken lige i ananas. For at gøre dette skal du først skære papirmassen ud af den.
Cuba Libre
Hvis du vil have en rigtig romsmagning, skal du fortsætte med denne cocktail. Denne romdrik blev skabt på Cuba og er nu meget udbredt derhjemme. Dette er ikke overraskende i betragtning af hvor let opskriften er, og hvor få ingredienser der kræves. Drikkens mærkelige navn refererer til kampen for Cubas uafhængighed fra Spanien: “Por Cuba libre!” hvilket betyder “For et frit Cuba!” på engelsk
Ingredienser:
- limesaft – 30-40 ml;
- let rom Bacardi Carta Blanca – 60 ml;
- coca-cola – 120 ml;
- is – 8-10 terninger.
Hvordan man laver mad:
Tag et stort glas, fordi sodavand i det vil vare længere. Fyld glasset med isterninger helt til toppen (du skal muligvis bruge lidt mere end 10 terninger). Derefter tilsættes rom, cola og limesaft. Brug en stor ske eller halm til at blande alle ingredienser grundigt.
Krydret rom, gin & æblecocktail
I denne cocktail har vi ikke kun rom, men også gin og ginsmagning var aldrig så uforglemmelig.
Ingredienser:
- 50 ml gin
- 15 ml krydret rom
- 60 ml æblejuice
- 15 ml ingefærsirup
- 1 skive æble til pynt
Hvis du forbereder din egen ingefærsirup, bland lige dele hjulsukker og vand i en gryde med en lille terning frisk ingefær og kog under omrøring regelmæssigt i fem minutter, eller indtil sukkeret opløses, og blandingen er reduceret til dannelse af en sirup.
Sil sirupen, og når den er afkølet, kombineres den med alle de resterende ingredienser i en cocktailryster og rystes kraftigt. Hæld i dit glas og server med en æbleskive eller en enkelt stjerne anis som pynt. Du kan fælge kanten af dit glas med brunt sukker for en ekstra blomstring.