3 gode miljøvaner unge mennesker kan lære nemt

//

Vil du gerne hjælpe dine børn med at lære nogle gode miljøvaner, så de også kan hjælpe med at passe på vores allesammens miljø og klima, har vi her samlet nogle gode vaner, som du jo kan starte ud med at lære dem.

 

Selvfølgelig skal dine børn ikke bære alt ansvaret for miljøet, men hvis du bare kan lære lidt om, hvordan vi alle kan være med til at passe på miljøet, er det jo klart en fordel.

 

Det handler jo ikke om, at I ikke længere må grille på jeres Dangrill, eller at I ikke kan køre i bil. Det handler bare om at moderere vores vaner.

Vælg tøj fra genbrug i stedet fra tøjbutikken

En af de første vaner, som du jo kan inspirere dem til at få, er at begynde at købe tøj i genbrugsbutikken i stedet for at gå i en almindelig tøjbutik.

 

Der er jo så meget tøj, der bare ligger og venter i genbrugsbutikkerne, og så er der jo ingen grund til at producere nyt tøj, når vi har så meget tøj, der ellers bare skal smides ud.

 

Skal I eks. en tur i Musikkens Hus Aalborg, kan det være, at dine unger har lyst til noget nyt tøj. Så er det jo oplagt at tage på shoppingtur i en genbrugsbutik.

Ønsk oplevelser i gave

Du kan også inspirere dem til at ønske sig oplevelser i gave i stedet for ting. Når vi taler om oplevelser, skal der jo ikke produceres noget, og dermed kan det være med til at holde forbruget nede.

 

Vi skal generelt til at forbruge mindre i det moderne samfund, og en god måde at gøre dette på er at bruge penge på oplevelser i stedet for materielle goder.

Tag cyklen til skole og sport

Sidst, men ikke mindst, kan du også få dem til at tage cyklen eller at gå, når de skal i skole eller til sport i fritiden. Det er ikke godt at køre meget i bil, og derfor er det jo oplagt at komme i gang med at vænne sig til at cykle rundt. En god vane, som de godt kan tage sig med ind i det voksne liv.

 

Måske kan det føre til, at de aldrig kommer til at købe sig en bil, hvilket jo vil være en rigtig god ide, da vi ikke har brug for flere biler i bybilledet.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark