3 klimavenlige kostråd du kan følge derhjemme

//

Vil du gerne være med til at gøre noget godt for klimaet, kan du jo blandt andet vælge at se på dine kostvaner, da du her kan lave markante og mere miljøvenlige ændringer uden problemer.

 

Der er naturligvis også andre områder, hvor du kan gøre noget for klimaet. Du kan skifte til solceller på din bolig, eller du kan skifte over til at bruge en elbil. Du slipper dog ikke for grøn ejerafgift, men du kan glæde dig over ikke at køre på benzin eller diesel.

Spis mindre kød

Det første kostråd til at spise mere klimavenligt er, som du måske havde gættet, at begynde at spise mindre kød. Hvis du ikke kan droppe kødet helt, kan du med fordel vælge at spise mere magert kød som eks. kylling frem for at spise oksekød, da det udleder meget mere co2 at producere oksekød end kyllingekød.

 

Det kan også være en mulighed bare at lave et par kødfrie dage hver uge, hvis du ikke er interesseret i at droppe dit kød helt. Der er mange måder at gøre det på, og så længe du bare spiser lidt mindre kød, end du gjorde før, er det jo et plus.

Drik vand fra hanen

Selvom det kan være lækkert at køre til grænsebutikker Tyskland og fylde bilen op med øl og sodavand, kan det være en rigtig god idé at begynde kun at drikke vand fra hanen. På den måde bidrager du ikke til, at der skal produceres en masse læskedrik, dåser og flasker, bare fordi du vil have noget at drikke.

 

Vi har jo alle vandhaner derhjemme, og her bruger du ikke plastflasker eller lignende, hver gang du vil have noget at drikke. Derudover er det også meget sundere for dig at skifte over til vand i stedet for sodavand, eller hvad du nu drikker.

Undgå madspild

Det sidste råd i denne omgang er at undgå madspild. Der er mange mennesker, der hver dag smider rigtig meget mad direkte ud i skraldespanden, og det er et utroligt ressourcespild, som vi helst skal være fri for.

 

Har du derfor mad tilovers, kan det være en god idé at pakke resterne i beholdere og fryse det ned, så du kan varme det op og spise resterne på et senere tidspunkt i stedet for bare at smide det ud. Der er mange retter, der sagtens kan fryses ned og tages op igen uden problemer.