4 tips til et bedre miljø

//

Naturen kalder på vores hjælp og det er vores pligt at lytte og hjælpe, det er jo trods alt primært vores skyld at den er i vanskeligheder. Men er du i tvivl om hvor du skal starte i forhold til at gå den bæfredygtige vej? Der er selvfølgelig et hav af andre muligheder, men her kommer lige 4 enkle måder der kan starte din hjælp til et bedre sundere økosystem.

 

Praktiske ting

De praktiske ting kan være helt basale ting som at passe på naturen når du går en tur i skoven, eller sørger for at sortere skrald. Skru ned for forbruget på de ting der ikke er livsnødvendige. Man kan også melde sig ind i naturbeskyttelsesforeninger og dertil donere hvis man har lyst eller deltage frivilligt i deres bevaringsprojekter. Har man en have, så kan man overveje at bygge en biotop af jord, og lade det gro lidt vildt, det vil gavne insekter som er vigtige i vores økosystem.

 

Styrk din viden

Ligesom når man går i skole eller tager et kursus, så kan man altid lære noget nyt, så prøv så vidt muligt at få noget mere viden på de områder omkring naturen som interesserer dig. Vær derefter ikke bange for at lære fra dig, det styrker opmærksomheden på naturen omkring dig.

 

Indkøb og affald

Tænk på hvad du handler og hvad der er i, køb eksempelvis ikke de fiskearter der er sårbare. Køb husholdningsprodukter der ikke forurener. Man kan abonnere på en øko boks, som indeholder grøntsager der er i sæson, alt bliver dyrket lokalt så der spares på konservering og transportmiddel. Tænk over hvor meget der handles ind så man så vidt muligt kan undgå madspild, og sorter affaldet. 

Begræns hvad der er muligt

Skru ned for det der kan skrues ned for, sluk lyset i de værelser der ikke er nogen i, og spar på vandet. Simpelthen prøv så meget som muligt at begrænse dig på de ting som skader mest på naturen, f.eks. vent hellere et år mere før du køber ny mobil eller laptop. Og tag cyklen i stedet for bilen på de korte ture. 

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark