Hvordan laver man vin?

//

Mange elsker smagen af druerne fra de forskellige distrikter og vin er en yderst populær drink til middage, fester og andre arrangementer. 

Vinproduktion

Der produceres vin overalt på kloden og derfor er der ofte forskellige sæsoner, for de forskellige distrikter. Der er derfor forskellige tider man høster, alt efter om man ligger på den sydlige eller nordlige del af kloden. F.eks har Australien sommer, når vi i Danmark har vinter og det bestemmer altså vinproduktionen. Det er i høj grad på grund af varmen på det givne tidspunkt. Derfor er høstsæsonen fuldstændig spejlvendt, man oplever derfor også forskellige tilbud på vine ud fra hvilken sæson man er i. Det er ligeledes forskelligt om det er et godt vinår, baseret på hvor man ligger på jordkloden. 

Vinproduktionen om vinteren

Men hvordan fungerer produktionen om vinteren? Laver vin producenterne noget eller holder de bare ferie? Svaret er, at der er massere at lave, for vin producenterne om vinteren. Og der er massere at tage sig selv. Det er nemlig yderst vigtigt, at producenterne er klar til foråret, hvor varmen begynder at indtræffe. Man bruger ofte tiden til, at få maskinerne og markerne klar. Derudover bruger man en del tid i vinkældre, hvor gæringsprocessen foregår. Dog er det en lang process og i januar er gærcellerne endnu ikke færdig med at omdanne sukkeret. 

Vinproduktionen om sommeren

Det er her arbejdet virkelig slår til. Vinstokken vokser med rekordfart og det gør ukrudt omkring stokkene også. Det skal man holde nede for ikke at få ødelagt sin produktion. Ligeledes holder producenterne konstant øje med vejrudsigten, for at forberede sig på pludselige uforudsigeligheder. Blandt andet hagl, kan tage en stor del i ødelagt eller dårlig vin. Kun vin i meget varme områder behøver ikke en masse sol. Dog er det også et stort arbejde når vinstokke for meget sol og vand, da de så skal beskæres ofte og det kræver rigtig meget håndkraft fra mange medarbejdere – især hvis man har store kendte vinhuse, der er kendt for kvalitet.