Hvad omfatter en personskade?

//

Har du været udsat for en ulykke? Har du varige mén i følge af en skade eller et sygdomsforløb? Så er der højst sandsynligt tale om en personskade. En personskade er en fysisk eller psykisk skade, som ofte kommer i følge af en ulykke. Der er ingen definitiv beskrivelse på, hvad der omfatter personskader, men oftest er man berettiget til en erstatning, hvis man er dækket ind af en ulykkesforsikring.

Personskader på ens krop

En af de mest omtalte personskader er for eksempel trafikuheld. Har du været ude for et biluheld, hvor din krop er kommet til skade, så er der tale om en personskade

Uanset om der er tale om brækkede knogler eller blot et piskesmæld, så anses det som en personskade og bør indberettes. Det er vigtig, at du ser din læge og får undersøgt skaden, før du indberetter den. 

Skader på ens mentale helbred

En personskade behøver ikke være fysisk, den kan også være psykisk. En skade på ens mentale helbred kan også anses som en personskade. Det kan for eksempel ske i følge af en ulykke, vold, trusler eller andre psykisk svære hændelser, som går udover ens mentale helbred. Det er forsikringsretten som afgørende bestemmer, om man er berettiget til en erstatning.

Indberetning af din skade

Er du i tvivl om, hvorvidt du har været udsat for en personskade? En skade bør altid undersøges af din læge og dernæst indberettes til dit forsikringsselskab. Ofte kan du få rådgivning eller hjælp til din indberetning for at se, om du kan få udbetalt din erstatning eller ej. 

Husk at du ikke bør vente alt for længe med at indberette din skade. Jo hurtigere du kommer i gang med din sag, desto større chance er der for, at du kan få erstatning.

 

 

 

 

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark