Hvad indebærer arbejdet som anlægsgartner?

//

En anlægsgartners job er at vedligeholde og forbedre det æstetiske udtryk af udendørsarealer. Det omfatter design, installation og vedligeholdelse af en række planter, blomster, træer og andre levende elementer. De udfører også forskellige opgaver som at slå græs, trimme buske, lægge græstørv, plante blomster og træer, skabe gangstier og terrasser og påføring af barkflis. En anlægsgartner kan også være ansvarlige for konstruktion af vandelementer som damme, springvand og vandingssystemer. Derudover kan de stå for vedligeholdelse af eksisterende landskaber, f.eks. luge, gøde og beskære. I nogle tilfælde er anlægsgartnere ansvarlige for installation af udendørsbelysning og udendørsmøbler.

Design, installation og vedligeholdelse af planter og levende elementer
Anlægsgartnere kan også designe eller installere udendørs konstruktioner som terrasser, hegn og pergolaer. De kan også bygge en række støttemure for at forhindre jorderosion. Anlægsgartnere arbejder typisk udendørs og bruger en række forskellige værktøjer til at udføre deres opgaver. De skal kunne løfte tunge genstande, kunne tåle alle slags vejrforhold og have gode organisatoriske evner. Anlægsgartnere skal selvklart have viden om planter, træer og andre naturlige elementer og have en forståelse for designprincipper for at skabe attraktive udendørsarealer. De skal også kunne læse tegninger eller planer og forstå, hvordan man installerer forskellige landskabselementer. I nogle tilfælde kan anlægsgartnere have brug for specialiserede certificeringer eller licenser, for at blive en endnu dygtigere anlægsgartner. Uanset om du er anlægsgartner i Nordsjælland eller i Jylland eller et helt tredje sted, er der rig mulighed for udvikling og specialiseringer.

Specialiseringer inden for anlægsgartneri
Der er flere måder for anlægsgartnere at specialisere sig i et eller flere områder, f.eks. hardscape-design eller vedligeholdelse af græsplæner. Der er mange muligheder for at avancere i anlægsgartnerbranchen, herunder at blive vejleder, leder eller virksomhedsejer. At blive en succesfuld anlægsgartner kræver dedikation og hårdt arbejde, men kan være givende på begge måder. Anlægsgartnere, der har en passion for udendørslivet og tilfredsstillelsen ved at skabe smukke udendørsarealer, kan finde en tilfredsstillende og økonomisk givende karriere inden for dette felt.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark