Specialiserede glasløsninger til virksomheder og industri

//

Glas er et alsidigt og højt specialiseret materiale, der anvendes i mange forskellige industrier og virksomheder, såsom laboratorier, produktionsfaciliteter, designvirksomheder og teknologiske applikationer. Her vil der gennemgås nogle af de vigtigste glasløsninger, som virksomheder og industrier benytter sig af, og hvordan de kan anvendes i forskellige sammenhænge.

Specialglas
Glasrør fås i mange størrelse og tykkelser, og er en af de mest udbredte glasløsninger i industrien, særligt inden for observation og kontrol af industrielle processer. De gør det muligt at overvåge processer præcist. Derudover findes der specialglas som safirglas og germaniumglas, der benyttes i meget specifikke applikationer, såsom optik og infrarødt udstyr. Safirglas er kendt for sin ekstreme hårdhed og bruges i alt fra ure til militærudstyr.

Belysningsglas og displayglas
Belysningsglas bruges bredt inden for både kommerciel og industriel belysning. Det er designet til at modstå høje temperaturer og sikrer optimal lysfordeling uden at blive påvirket af varmeudvikling fra lyskilder. Displayglas er et andet specialiseret glasprodukt, der anvendes i alt fra mobiltelefoner og tablets til industrielle skærme og kontrolpaneler. Glasset skal være ekstremt slidstærkt, ridsefast og kunne modstå store mængder tryk.

Beskyttelsesglas og sikkerhedsglas
Inden for industrien er beskyttelsesglas, såsom lasersvejseglas og sikkerhedsglas, afgørende for at beskytte både maskiner og personale. Lasersvejsning kræver glas, der kan modstå intens laserstråling uden at miste gennemsigtigheden. Sikkerhedsglas, som ofte er lamineret eller hærdet, bruges til at beskytte mod stød, slag og andre farer i miljøer, hvor sikkerhed er en topprioritet, såsom i bygninger, produktionsanlæg og køretøjer.

Kemisk og teknisk glas
Kemisk hærdet glas og teknisk glas anvendes bredt i laboratorier og industrier, der kræver materialer med høj modstandsdygtighed mod kemikalier, temperaturændringer og mekaniske påvirkninger. Glasset bruges ofte i laboratorieudstyr, da det kan modstå høje temperaturer og kemikalier, uden at blive beskadiget. Denne form for glas, som har et ekstremt højt smeltepunkt og optisk klarhed, anvendes i mere teknologiske applikationer.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark