Alger på dit tag: Årsager og løsninger

//

Hvis du nogensinde har kigget op på dit tag og set grønne eller sorte pletter, så ved du, hvad alger er. Alger kan være en plage, men det er også et tegn på, at der er noget galt med dit tag. I dette blogindlæg vil vi nævne årsagerne til algevækst på tagene, og hvordan du slipper af med det.

Hvorfor får vi alger på taget?

Der er et par grunde til, at der kan begynde at vokse alger på dit tag.

Ikke nok ventilation

En af grundene er, at dit tag ikke får nok ventilation. Det kan ske, hvis dit loftsrum ikke er godt ventileret, eller hvis du har for mange træer omkring dit hus. Når der ikke er tilstrækkelig luftgennemstrømning, kan temperaturen på dit tag stige, og det skaber et ideelt miljø for algerne til at vokse

På grund af materialet

En anden grund til, at du kan få alger på dit tag, er de materialer, som dit tag er lavet af. Visse typer af asfaltskifer og tagmaterialer er mere modtagelige for algevækst end andre. Hvis dit tag har en masse fritliggende mineralgranulat, kan det også bidrage til algevækst.

Måder at slippe af med alger

Når du ved, hvad der er årsag til algevæksten på dit tag, kan du tage skridt til at slippe af med den

Rens det af

En måde at fjerne alger på er simpelthen at højtryksvaske dit tag. Dette vil fjerne de synlige alger, men det vil ikke dræbe de sporer, der er årsag til problemet. Du kan også prøve at bruge en opløsning af blegemiddel og vand til at dræbe algerne

Skift dine tagdækningsmaterialer

Hvis du konstant kæmper med algevækst, er det måske på tide at overveje at skifte dine tagmaterialer. Der findes nu typer af asfaltskifer, der er behandlet med kobber eller zink, hvilket hjælper med at forhindre algevækst.

Læs mere om algebehandling af tag, hvis du gerne vil vide mere.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark