Babymad dit barn vil elske

//

Skal din baby begynde på babymad? Og synes du måske det lidt uoverskueligt – så læs med her, forhåbentlig kan du bruge et råd eller to. 

 

Hos https://www.semper.dk/bornemad finder du en guide til, hvad dit barn kan spise det første år. Det kan være svært at navigere i som nybagte forældre og der kan være meget at tænke på. Her er blandt andet råd om smagsportioner, hvad du skal være opmærksom på, hvis du laver hjemmelavet babymad, samt hvor meget din baby skal have at spise på en dag. 

 

Fra 4 måneder 

Fra 4 måneders alderen kan du opleve, at din baby begynder at interessere sig for mad, og så er det måske tid til at vise din baby en helt ny verden af farver, konsistenser og ikke mindst smage – dette kan både være sjovt og spændende, men også noget værre griseri, men det tager man med. I denne alder kan du begynde at give dit barn små smagsprøver, bare en lille teskefuld. I denne tid handler det blot om, at barnet skal vænne sig til andre konsistenser, og prøve at smage på nye ting, samt så småt begynde at lære og tygge.  

 

Fra 6 måneder 

Når dit barn rammer 6 måneders alderen, kan de førnævnte små teskefulde smagsprøver blive til smagsportioner. Det er helt normalt, hvis det tager din baby noget tid at vænne sig til nye konsistenser og andre smage. I denne periode hvor du giver smagsportioner, skal du stadig amme eller give modermælkserstatning. De anbefaler blandt andet at starte med vælling eller grød, da det har en fin konsistens samt det er lidt sødt, da der er mælk i.  

 

Fra 8 til 11 måneder

Når dit barn når denne alder, begynder vi at nærme os en tid, hvor de kan begynde at spise det samme, som resten af familien. Typisk får de, de første tænder og lærer at tygge maden Af denne grund kan man med fordel begynde at vænne barnet til, at der er bidder i maden. Dette vil også gøre maden mere spændende. I denne periode er barnet formentlig også mere aktivt, og har derfor brug for flere næringsrige måltider dagligt. Og så er det vigtigt at huske, at det fremmer motorikken, hvis dit barn leger med maden, så selvom det sviner, så på en voksdug og nyd det i stedet. 

 

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark