Bæredygtig kaffe: En guide til at redde planeten

//

Du læser sikkert denne artikel, fordi du ønsker at gøre dit bidrag til at redde planeten. Der er ingen tvivl om, at klimaforandringer er et meget reelt problem, og det kan være svært at vide, hvilke skridt man skal tage i det daglige. Vi hjælper dig med at gøre det nemmere for dig med denne nemme guide til bæredygtig kaffe!

Hvad er bæredygtig kaffe?

Bæredygtig kaffe betyder, at man vælger at købe etiske, økologiske eller Fairtrade-bønner.

Verden befinder sig i en krise, når det drejer sig om at beskytte vores miljø. Fabrikker og kraftværker udleder drivhusgasser i et hidtil uset tempo, hvilket fører til global opvarmning, som truer det liv på jorden, som vi kender det! Den gode nyhed er, at der er mange måder at bekæmpe dette på, og en af de letteste former for skadesbegrænsning, du som forbruger kan foretage, er at ændre, hvilke kaffebønner du køber.

Hvilke virkninger har bæredygtig kaffe?

At vælge økologisk eller Fairtrade betyder, at man støtter etiske landbrugsmetoder, hvilket vil bidrage til at reducere emissionerne fra gårde over hele verden . Det vil også hjælpe økonomien i landbosamfund, så de kan trives og fortsætte med at drive landbrug på etisk, forsvarlig vis.

Hvad kan du gøre?

Det bedste sted at starte er ved at tjekke din lokale købmandsbutiks muligheder for økologisk eller Fairtrade-kaffe. Mange butikker tilbyder nu denne mulighed, så det burde ikke være så svært at finde noget godt . Du skal bare sørge for at holde fast i det, så du virkelig kan gøre en forskel!

Lær mere

Overvej at tjekke nogle tips fra de professionelle. National Coffee Association har en hel sektion om bæredygtig kaffe, og de har masser af gode råd, der kan hjælpe dig med at reducere dit CO2-fodaftryk og sikre, at du køber gode bønner. Du kan tjekke deres vejledning online.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark