Bæredygtige fødevarer og husholdningsmidler

//

Fødevarer er en af de vigtigste faktorer, der påvirker dyrenes sundhed og velfærd, og det er vigtigt at vælge miljøvenlige fødevarer til dyr. Der er flere måder, hvorpå man kan gøre dette på:

Økologiske fødevarer:

Økologiske fødevarer er fremstillet uden brug af kemikalier og pesticider, og er derfor ofte mere bæredygtige end konventionelle fødevarer. Økologiske fødevarer er også ofte mere tilpasset dyrenes naturlige diæt og kan derfor være bedre for dyrene og deres helbred.

Vedvarende energikilder:

Vedvarende energikilder som sol, vind og vand kan bruges til at producere fødevarer til dyr. Det er også vigtigt at vælge fødevarer, der er produceret med lav klimabelastning.

Bæredygtige fiskearter:

Fisk er en vigtig del af mange dyrs diæt, men fiskeri kan være hårdt for miljøet. Det er vigtigt at vælge fiskearter, der er bæredygtigt fisket, såsom fisk, der er certificeret af MSC eller ASC.

Miljøvenlige produkter til husholdningen

Husholdningen er også vigtig, når det kommer til at tage hensyn til miljøet og dyrevelfærden. Der er flere måder, hvorpå man kan gøre dette på:

Miljøvenlige rengøringsmidler:

Det er vigtigt at vælge rengøringsmidler, der er skånsomme for miljøet og ikke indeholder skadelige kemikalier, når man rengør efter sit husdyr. Der findes mange økologiske rengøringsmidler på markedet.

Bæredygtige møbler:

Husdyr har brug for komfortable møbler, såsom senge og kurve, at sove i. Det er vigtigt at vælge møbler, der er lavet af bæredygtige materialer, såsom økologisk bomuld og træ, og som er fremstillet under bæredygtige forhold.

Udover dette er det altid en fordel at være ekspert på dyrets behov. Så kan man altid være på forkant hvis noget skulle komme i vejen. Samtidig giver det et godt indblik af hvad man kan give af ekstra supplementer, alt for at dyrets velfærd øges. Eksempelvis kan det være en god ide at sørge for at give elektrolytter til heste om sommeren, så de kan holde sig hydreret i solvarmen. 

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark