Bæredygtige løsninger til institutioner

//

Arbejder du i en institution og brænder for miljøet. Har du indflydelse på indkøb eller kan komme i kontakt med stedets ansvarlige på dette område. Så kigger vi i denne artikel på nogle punkter man kan bringe op til næste møde som er godt for institutionen samt miljøet.

 

Mad

Alle mennesker fortjener god og næringsfuld mad, det er der heldigvis stor fokus på i de fleste kommuner. Derfor kommer der næsten friske leveringer dagligt til en institution såsom mælk, æg og diverse mejeriprodukter. Gør man det ikke i forvejen, kan man her sørge for at det er økologiske varer, så man sparer på konserveringsmiddel og i rigtige mange tilfælde også på transportdelen. Derudover er der mange andre produkter som kan indkøbes med fokus på miljøet.

 

Inventar

Dette dækker over stort set alt udenfor og indenfor, her findes der et hav af forskellige ting der kan forbedres for at tænke på miljøet. Skal der eksempelvis renoveres kan der her vælges produkter der er miljøvenlige. Et godt eksempel er f.eks. at købe gulve der er genanvendte eller på anden måde skåner miljøet så vidt muligt. Det kan også være at man skærer ned på plastik forbruget i form at plastikkopper eller engangs bestik osv.

 

Leg

Det er nok det vigtigste i ungeinstitutioner, at børnene kan have det sjovt, så her skal man passe lidt ekstra på med hvad man skruer på så det ikke går udover deres leg. Skal man dog have noget nyt udendørs legetøj, så kan man tænke på at købe fra en producent der tænker bæredygtigt i deres produktion. Eller hvis legepladsen kræver en kærlig hånd, så kan man ligeledes hertil finde et miljøvenligt alternativ. Husk også at man sagtens kan lege i naturen, og samtidig lære de unge om den. Det er en rigtig god mulighed for at kunne lære dem i en ung alder om naturen, og hvordan man kan passe på den i fremtiden.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark