Bil med 3 eller 5 døre? Hvad er forskellene?

//

Du stiller måske allerede en masse spørgsmål efter blot at have læs overskriften, eller måske har du helt styr på det. I denne artikel kommer vi nærmere ind på, hvorfor man sælger biler med ulige antal døre, hvor mange døre, der passer bedst til de forskellige behov, og hvordan du får råd til bilen du gerne vil have.

 

Lær at gennemskue antallet af døre

Biler i Danmark kan købes med 2 og op til 5 døre, hvor 3- og 5-dørs biler er mest dominerende på markedet. Antallet af døre opgøres efter, om bagagerummet giver adgang til kabinen. Det gør den fx i mange hatchbacks.

En bil med 3 døre vil have 1 dør ved førersædet og 1 dør ved passagersædet. Til sidst vil den have 1 dør ved bagagerummet, som giver/også kan give adgang til kabinen.

En bil med 5 døre har 1 dør ved førersædet, 1 dør ved passersædet, 2 til bagsæderne. Til sidst vil den have 1 dør ved bagagerummet, som giver/også kan give adgang til kabinen.

 

Hvilken er billigst

Tredørsbiler er generelt altid lidt billigere i pris. Vi taler som udgangspunkt om nogle tusinder kroner. Dertil har de typisk også et anderledes og ”mindre” klodset design. Designet kommer forsæderne til gode, med større døråbninger dertil. Adgang til bagsæderne sker gennem fordørene og forsæderne som slås ned.

Femdørsbiler er dyrere i pris, har lettere adgang til bagsæderne med døre dertil. Dørene er også kortere og lettere at åbne på stramme/smalle parkeringspladser.

Skal du gensælge bilen bør du være opmærksom på, at gensalgsprisen på femdørsbiler er højere end tredørsbiler.

 

Hvilken er bedst for dig

Hvilken der er bedst, kan du vurdere på et par ting. Overvej først, hvordan dit behov ser ud i fremtiden. Skal du bruge bagsæderne, og hvordan er din økonomi i forhold til den bil du ønsker. Oftest er tredørsbiler for upraktiske for familier med børn pga. adgange til bagsæderne.

 

Mangler du det sidste økonomisk for at få bilen, som du har set dig varm på, så er det måske en idé at kigge nærmere på et billån. Du bør altid sammenligne forskellige lånetilbud, og derfor anbefaler vi at du bruger sider som autolånet.dk. Her sender du blot kun én låneansøgning, og modtager kort derefter lånetilbud fra flere banker.

Husk at det vigtigste er, at du trives med dit valg!

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark