CO2 fra ølbrygning

//

En dag kom jeg til at tænke over, hvor stor en miljø på virkning jeg har når jeg drikker en øl. Jeg var godt klar over, at der ville være en, for fra min biologi timer i folkeskolen, der kan jeg huske, at under en gæring af øl, der spiser gæren det sukker der er tilstede, og så udleder gæren alkohol og CO2. Jeg var derfor slet ikke i tvivl om, at der ville være en. Jeg var dog ikke klar over, at det faktisk er muligt at minimerer CO2 udledningen ved selv brygge øl. Nu kan det måske lyde underligt, for hvis CO2 er en naturlig del af en gæring, hvordan kan der så være forskel på at gøre det selv, og bare købe det ude i en butik. Der er heller ikke selve gæringen der er forskel på. Når man selv brygger øl, så genbruger man fx. sine flasker fordi man selv vasker dem. Der er heller ikke en masse transport både fra bryggerierne ud til butikkerne, og fra butikkerne hjem til mig.

Nu er en ting jo at få en idé om at brygger sit eget øl, en anden ting er jo lige at finde ud af hvordan man gør det. Det er jo desværre ikke sådan, at man bare går ned i det lokale supermarkedet og siger “Jeg vil gerne lære at brygge en egen øl” og dem i butikken så siger “ja så gerne” – Den maner nød til at gå på nettet, for at finde ud af hvordan man gør. Der vil jeg klar anbefale jer at besøge siden https://brewlex.dk/. Der finder man alt den viden der skal til for at brygge sin egen øl. Hvis også du kunne tænke dig at belaste miljøet meget mindre når du drikke øl, så vil jeg klart anbefale dig at kaste dig ud i det.