Ether bliver bedre for miljøet og sætter et godt eksempel

//

Den meget populære kryptovaluta Ether og den bagvedliggende blockchain Ethereum er på nuværende tidspunkt i gang med at gå fra mining til staking – og dette har mange fordele, men en af de vigtigste er, at det er meget bedre for miljøet. Hvad har en kryptovaluta med miljøet at gøre, og hvorfor er en opdatering godt for miljøet? Dette fortæller vi i denne artikel, så du er klar over, hvordan det hele fungerer.

Traditionelle kryptovalutaer: Proof of Work

I forbindelse med Bitcoin har du nok også hørt om det, der kaldes for mining. I denne proces kæmper mange computere om at løse et meget komplekst regnestykke. Den computer der løser regnestykket først bliver belønnet med friske Bitcoins. Denne forklaring er meget forsimplet, men det ændrer ikke på, at for at have rigtig mange computere kørende hele tiden, skal man bruge meget strøm.

BItcoin fungerer stadigvæk på ovenstående måde i dag, og det har fået meget kritik. Det har især fået meget kritik, fordi der findes alternativer, som eksempelvis Ethereum er i gang med at implementere på nuværende tidspunkt.

Moderne kryptovalutaer: Proof of Stake

Vi fik lige konkluderet, at mining ikke var godt for miljøet. Mining er dog en meget vigtig del af mange kryptovalutaer, fordi mining er med til at sikre netværket og få det til at fungere. Heldigvis finder der et alternativ, og dette alternativ hedder Proof of Stake.

Kort forklaret går Proof of Stake ud på, at man låser sine coins i et stykke tid og får belønninger for det. Det kaldes staking, fordi man bruger disse coins til at garantere, at man validerer ægte transaktioner på netværket. Gør man ikke det, så bliver man straffet og mister sine Ether.

En af fordelene ved staking er selvfølgelig, at det er en form for passiv indkomst, da man ikke skal foretage sig noget selv – udover at stake sine Ether. Køb Ether for at komme i gang med det samme.

Ovenstående forklaring er igen meget simplificeret, men pointen er, at Proof of Stake går ud på, at man i stedet for at spilde en masse penge på strøm, hvis man regner regnestykket ud, men laver falske transaktioner, så mister man sine stakede Ether, hvis man gør det tilsvarende hos Ethereum.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark