Ethereum er den mest co2-venlige mainstream kryptovaluta

//

Det er vigtigt at indtænke miljøet i alle de ting, man gør. Køber man Ethereum, så kan man godt undre sig over, hvordan det påvirker miljøet. Tidligere påvirkede det miljøet meget negativt, men det har nu ændret sig meget. Ethereum er på vej hen til at udlede op til 99% mindre end tidligere, så køb Ethereum med ro i sindet i forhold til miljøet.

Hvordan kan man udlede co2 med kryptovalutaer?

Hvis du er havnet inde på denne her artikel i forbindelse med research omkring kryptovalutaer og miljø, så kan det godt virke lidt mærkeligt, at noget digitalt skulle udlede co2. I princippet udlede Ethereum eller Ether i sig selv ikke co2, men det er mere den bagvedliggende proces, der gør det.

Den gamle måde at gøre tingene på

Da man for cirka 10 år siden skulle finde på et system, hvor man kunne få en blockchain til at fungere uden at folk skulle kende og stole på hinanden, så opfandt man det, vi kalder for “proof of work”. Her skulle man bruge en masse ressourcer på at lave svære udregninger, og hvis man var den første computer eller gruppe af computere til at regne et regnestykke ud, så blev man belønnet med Bitcoins eller Ether.

Hvis man prøvede at snyde systemet, så ville det koste for meget energi (strøm), og derfor gjorde man det ikke. Ved at bruge strøm, meget strøm, så har det en effekt på miljøet. Bitcoin mining bruger i dag mere strøm end visse små lande, og dette er problematisk. Ethereum har derfor valgt at gøre noget ved det ved at skifte over til “proof of stake”.

Den nye måde at gøre tingene på

Den nye måde er “proof of stake”, og det er den nye måde for Ethereum. Det er ikke en ny opfindelse som sådan – den har været der i et stykke tid. Det kræver bare at få folk med på vognen, og dette er en meget svær proces i sig selv. Endelig er det dog sket for Ethereums vedkommende, og de forventer, at forbruget af energi vil falde med omkring 99% ifølge deres egen artikel. Dette er generelt en positiv udvikling, og vi håber selvfølgelig på at se andre kryptovalutaer følge trop (vi kigger på dig, Bitcoin).

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark