Få de detaljerige smykker fra Ole Lynggaard

//

Hvis du er glad for dansk design og detaljerigdom, vil du elske smykkerne fra Ole Lynggaard. Lynggaard formår at kombinere de stærke danske designtraditioner med sin eget kreative twist.

 

Særligt er han kendt for sine smukke og iøjnefaldende dyresmykker og skulpturelle trophy pieces. De er ikke alene eftertragtede i Danmark – kunder fra hele verden henvender sig efter de enestående smykker. Du kan selv se det store udvalg af Ole Lynggaard smykker her på Guldbrandsen.dk.

 

Om smykkerne fra Ole Lynggaard

 

Ole Lynggaards navn er blevet indbegrebet af eksklusivt smykkedesign fra Danmark og solidt håndværk. Særligt er de skulpturelle smykker eftertragtede og beundret.

 

Lynggaard formår at imødekomme et klientel, der er særligt kvalitetsbevidst. Det gør han ved at kombinere sine udsøgte designs med de fineste materialer. Blandt andet 18 karat guld og sterlingsølv. Lynggaards mest eksklusive designs er på overdådigste vis blevet dækket med enten hvide diamanter eller store solitaire ædelsten i skarpe nuancer.

 

Ligesådan kommer Lynggaards fascination af dyrene også til udtryk i hans designs. Derfor vil du kunne finde smykker, der afspejler dyrenes organiske bevægelser og grafiske elegance i Lynggaards udvalg af dyresmykker.

 

Mere om designeren

 

Ole Lynggaard blev født i 1936, og allerede som barn var han glad for at være kreativ. Blandt andet elskede han at tegne og lave skulpturer. Lynggaards inspiration kom ofte fra enten naturen, arkitektur eller kunst.

 

Det lå i kortene, at Lynggaard skulle være guldsmed. Hans forældre ejede nemlig selv to guldsmedeforretninger. Derfor gik Lynggaard også i lære som guldsmed i slutningen af 1950’erne.

 

Under sin tid som lærling blev Lynggaard overrasket over, hvor lidt selve designprocessen fyldte på uddannelse. Dengang var fokus i stedet på at uddanne gulsmede, der alle kunne skabe klassiske designs. Det passede dog ikke Ole Lynggaard, der havde langt større kreative ambitioner.

 

Inspireret af hele verden

 

Ole Lynggaard vidste, at hvis hans kreative ambitioner skulle indfries, måtte han til udlandet. Derfor rejste han afsted efter at have færdiggjort sin uddannelse som guldsmed i Danmark. I alt brugte Lynggaard fem år på at rejse rundt og styrke sit talent. For ham var visionen klar; han ville skabe sjældne smykker i et formsprog, som hele verden ville genkende som hans.

 

Derfor studerede Lynggaard formgivning af ædelmetaller i Schwäbisch Gmünd i Tyskland. Ligesådan fandt han også stor inspiration hos de fineste smykkeværksteder i Paris. Lynggard var også i USA, hvor han oplevede både New York og San Franciscos tilgang til smykkedesign. Derudover var han også i både Egypten, Japan, Kina og Thailand. Her blev han især inspireret af de eksotiske former, farver, dufte og teksturer, hvilket stadig ses i hans designs i dag.

 

Fra enkeltmand til familiebrand

 

Efter sine lærerige rejser, vendte Lynggaard endelig hjem til Danmark. Her ventede hans livs kærlighed, Karin. I dag har Karin være Lynggaards muse og hustru i mere end halvtreds år.

 

Lynggaard fandt et sted i Hellerup, hvor han kunne leje et kombineret værksted og kontor. Her gik han i gang med at arbejde og skabe det velkendte Ole Lynggaard brand. Sidenhen er flere af hans familiemedlemmer kommet til. Derfor er Ole Lynggaard ikke længere en enkeltmandsvirksomhed; det er et familiebrand.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark