Faskiner i Herning – Hvad er det?

//

En faskine er en slags kasse under jorden, som kan opsamle regnvand, så det ikke ophobes. Den bruges ofte til at opbevare vand til senere brug, f.eks. i haven. Faskiner findes i alle former og størrelser, og der er en række faktorer, som du skal overveje, når du vælger den rigtige til dine behov. Her vil vi komme nærmere ind på faskiner og hvordan man finder den rette.

Om faskiner i Herning

I Herning er brugen af faskiner særlig udbredt på grund af søområder. Det betyder, at der er masser af naturlige vandkilder til rådighed, som kan opsamles og opbevares i en faskine. Der findes en række forskellige typer af faskiner hos lokale leverandører, herunder ståltanke, plasttanke og underjordiske systemer. Men faskiner er også især udbredt i boligområder. Især hvor der er tendens til at komme oversvømmelser. Faskiner er også ideelle i områder, hvor der kan ophobe sig meget vandt hvortil en faskine kan aflede vandet væk fra området. Hos Lodberg Entreprenør kan du få hjælp til Faskiner i Herning og omegn.

Sådan finder du den rette faskine til din have

Størrelse

Faskiner fås i forskellige størrelser og fra forskellige leverandører. Fælles for dem alle er, at de skal tilpasses efter hvor meget vand du er plaget af på din grund. Det nytter ikke noget, at du vælger en faskines om er for lille, for det vil umiddelbart ikke løse situationen.

Materiale

Faskiner fås i forskellige materialer, og du kan vælge det du synes bedst om. Ståltanke er ofte mere holdbare og kræver mindre hyppig vedligeholdelse, mens plasttanke er billigere. Tænk på miljøet omkring dig, når du vælger den rigtige faskine. Hvis din have f.eks. ligger i et område, der er udsat for oversvømmelser, vil det være klogt at vælge en, der er specielt designet til at modstå et stærkt vandtryk.

Priser

Faskiner findes i forskellige prisklasser, afhængig af størrelse og funktion og du bør overveje dit budget, før du køber dem. Du kan som regel få de bedste tilbud, hvis du handler rundt og sammenligner priserne på forskellige modeller. Desuden tilbyder nogle leverandører rabatter ved storkøb eller særlige kampagner.

Vedligeholdelse

Faskiner kræver regelmæssig vedligeholdelse for at holde dem i stand til at fungere korrekt og sikkert. Dette omfatter kontrol af for utætheder, sikre det rette vandtryk og fjerne snavs, der kan have ophobet sig indeni. Hvis du køber en faskine hos en lokal leverandør, kan de måske hjælpe dig med denne vedligeholdelse.

Placering

Det er også vigtigt at overveje placeringen af din faskine. Du vil gerne have den placeret i et område, der ikke bliver påvirket af oversvømmelser, og et sted, hvor den nemt kan opsamle regnvand uden at skulle gøre dig selv for meget besvær. Tænk på vandløbene på din ejendom samt på eventuelle træer eller vegetation i nærheden, der kan udgøre en risiko.

Leveringstid og installation

Endelig skal du huske at spørge de lokale leverandører om leveringstider og installationsomkostninger, inden du træffer din endelige beslutning. På den måde kan du sikre dig, at du træffer det rigtige valg for din have.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark