Forstå FN’s 17 Verdensmål

//

FNs 17 Verdensmål udstikker en ambitiøs, men vigtig, retning for vores verdenssamfund. De er en universel vejviser for bæredygtig udvikling og stræber efter at opfylde både sociale, økonomiske og miljømæssige behov for alle indbyggere på Jorden.

Verdensmålene – Et tættere kig

Målene blev vedtaget af samtlige medlemslande i FN i 2015 med en deadline i 2030. Med deres evne til at favne alt lige fra fattigdomsbekæmpelse og uddannelse til klimaændringer og økonomisk vækst, angiver FN’s 17 Verdensmål klare mål og indikatorer for de udfordringer, der er afgørende at tage fat på for vores klodes fremtid.

Klimaindsats og bæredygtig udvikling

Verdensmålene erkender sammenhængen mellem social retfærdighed, økonomisk fremgang og miljøbeskyttelse. Mål 13, 14 og 15 handler eksempelvis om bekæmpelse af klimaforandringer, livet under vand og livet på land. Disse mål er sat for at sikre bæredygtig omgang med vores planet og hjælpe med at stoppe og vende de destruktive tendenser, der truer vores fælles hjem.

Anvendelse af Verdensmålene

De 17 Verdensmål er ikke blot rettet mod nationale regeringer, men også virksomheder, civilsamfund og enkeltpersoner. Det er et globalt opkald til handling, og hver enkelt af os kan gøre en forskel, hvis vi vælger at leve bæredygtigt. Virksomheder kan implementere strategier, der tjener både bedre sociale forhold, klimaet og bundlinjen på samme tid.

Virksomheders rolle i at nå Verdensmålene

Verdensmålene kan tjene som et robust og relevant styringsværktøj for virksomheder. Dette hjælper med at rette fokus mod de kritiske områder, hvor virksomheder kan bidrage positivt, samtidig med at det er økonomisk hensigtsmæssigt. Virksomheder kan, ved at løfte deres del af ansvaret, hjælpe med at accelerere vejen mod opfyldelse af Verdensmålene.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark