Hvad er et mikrolån

//

Et mikrolån er et lille lån med en kort tilbagebetalingsperiode. De fleste mikrolån er på mellem 5.000 og 10.000 kr, men kan være på et højere eller lavere beløb. Der er mange långivere, der tilbyder mikrolån i Danmark.

Markedet er præget af hård konkurrence mellem långivere, hvilket kun er en fordel for forbrugerne. Det betyder, at renter og gebyrer er lavere. Mikrolån går ofte under andre navne, f.eks. sms lån og kviklån. Fælles for alle disse lån er, at det drejer sig om et lille beløb. I årenes løb er mikrolån blevet kritiseret for deres høje rentesatser og gebyrer. Dette er blevet bedre i årenes løb, men gebyrerne og rentesatserne kan stadig være meget høje. Derfor er det altid vigtigt at tænke sig om to gange, før man optager et mikrolån.

Hvordan ansøger jeg om et mikrolån?

En af grundene til, at mikrolån er blevet så populære, er, at det er så nemt at ansøge. Ansøgningen kan udfyldes på få minutter. Ofte skal du blot give låneselskabet grundlæggende oplysninger som f.eks. din indkomst, din bolig, din alder, dit navn og så videre. Det er kun for større beløb, at mange långivere kræver årsopgørelser mv. For mindre lån behøver du heller ikke at oplyse din indkomst.

Få et hurtigt overblik på Låneportalen over de forskellige mikrolånsudbydere, hvor du også kan få et indblik i rentesatser, svartid, løbetid og meget mere. Kort sagt, alle de oplysninger, du har brug for til at finde det bedste mikrolån for dig. Du udfylder ansøgningsskemaet på långiverens websted. Nogle långivere giver dig svar med det samme, mens det for andre normalt tager højst et par timer.

Hvor gammel skal jeg være for at optage et mikrolån?

Minimumsalderen for at optage et mikrolån er 18 år. For mange långivere er kravet dog højere. Nogle långivere kræver, at du skal være over 20 år for at blive godkendt. Det skyldes primært, at en højere alder normalt er forbundet med bedre økonomi. Derfor anser mange långivere det for en for stor risiko at låne penge ud til personer, der er 18 år gamle.

I vores oversigt kan du hurtigt se alderskravene hos de forskellige långivere.

Ingen sikkerhed påkrævet

En fordel ved mikrolån er, at der normalt ikke er noget krav om sikkerhedsstillelse. Hvis du skal låne et større beløb i banken, kan de kræve en bil, et hus eller en anden værdifuld genstand som sikkerhed for lånet. Kort sagt er det en garanti, hvis du ikke kan betale lånet tilbage.

Det behøver du ikke med et mikrolån, så du kan låne, selv om du lejer eller ikke ejer en bil.

Tænk dig om, før du låner

Det er hurtigt og nemt at blive godkendt til et mikrolån, og du kan få penge på din konto inden for få dage. Mange mennesker lader sig friste af hurtige lån og ender desværre med at få en gæld, som er svær at betale tilbage. Hvis du ikke kan betale de månedlige afdrag, kan ekstra renter og gebyrer hurtigt stige. For at undgå dette har regeringen indført en maksimal rente for kviklån, mikrolån, forbrugslån og lignende lånetyper. Det var simpelthen for at hjælpe flere mennesker med at undgå at falde i store gældsfælder.

Långiverne har imidlertid fundet på nye og smarte måder at omgå disse regler på, og derfor er det kun meget få lån, der rent faktisk har en bunden tilbagebetalingsperiode.

Vi anbefaler, at du altid tænker dig godt om og aldrig underskriver en låneaftale med det samme. Tænk dig om i et par dage og find ud af, om du virkelig har brug for et lån. Måske giver det mere mening for dig at spare pengene op i stedet for at låne dem?

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark