HVAD HAR CO2 MED KULTUR AT GØRE

//

Det korte svar er ALT. Men så nemt slipper vi ikke omkring problemet. Men alt menneskelig aktivitet er i bund og grund kultur på den ene eller den anden måde. Selv de værktøjer og rør olieindustrien bruger ved udvindingen af olie, er skab af designere, køretøjerne arbejderne kører I er skabt af designere, tøjet er skabt af designere, kuglepenne du skriver med, er skabt af en designer, alt er arkitekt, designer eller kunsthåndværket skabt, for ikke at tale om de skabende kunstnere. Alle er vi forbrugere og uden forbrugere ingen CO2 udslip af nævneværdig betydning for naturen.

HVORDAN NEDSÆTTER VI CO2 UDSLIPPET I DANMARK

Vi kan og skal selvfølgelig gøre alt for at nedbringe det danske udslip af CO2, men det hjælper kun lidt, så længe olieselskaberne rundt i verden, under deres søgen efter olie, ved olieeftersøgningerne kan slippe ”bøvser” ud, der er på størrelse eller større end Danmarks samlede CO2 udslip. Uden olieselskaberne der lader dette passere, stilles til ansvar herfor.

Men Danmark har i mange år også været en stor synder på CO2 udslips området. Allerede for mange år siden, dengang vi begyndte at hente gas ind fra Nordsøen, påpegede forfatteren til denne artikel, at nedlæggelse af gasrør og installering af gasfyr i danske hjem var en forfejlet måde at bruge gassen på.

Havde vi i stedet brugt pengene til gasrør til fjernvarmerør, som nu nedlægges mange steder. Ville vi i dag have haft et fuldt udbygget fjernvarmenet. Havde vores politikere, som påpeget ladet fabrikker, grisefarme, landbrug i det hele taget, skovbrug og andre med overskudsvarme levere denne varme til et fjernvarmenet, havde Danmark længe have haft et reduceret CO2 udslip.

I dag kunne så overskuds el fra solfangere omdannes til varmt vand og leveres til fjernvarme eller til elnettet, således der var el nok til det nu voksne behov for el til omdannelse til grønt brændstof til skib, bare som et eksempel. Men det kræver politisk mod at give befolkningen denne frihed, uden at lave stats-kassetænkning.

BEFOLKNINGEN VIL GERNE GENBRUG TIL GAVN FOR MILJØET     

I flere årtier har flere og flere tilsluttet sig genbrugstanken. Folk går gladeligt på loppemarkeder eller i genbrugsbutikker. Genbrug er blevet en trend, som det bliver svært at stoppe igen hos den brede befolkning. Det er sjovt, mange gode ting er billige og familien syntes det er sjovt at bruge en weekend på skattejagt.

MEN ÆRLIGT – VI TALER OGSÅ FOR MIN EGEN SYGE MOMSTER

Selv om foranstående er politisk hjerteblod, uden at ligge hverken til højre eller venstre i folketingssalen, så vil jeg fortælle om vores lille men vigtige del af C02 besparelsen og bevarelsen af vores allesammens fælles kultur – bøgernes verden.

Vi driver i al beskedenhed Danmarks ældste internetantikvariat Bogbasen.dk, stiftet 2004, vi antager, vi er landets største bog antikvariat. Salg af bøger startede i 2004 som en slags udveksling af studiebøger, men hurtigt bredte det sig til salg af gamle bøger, der senere blev mere specifikt i retning af antikvariske bøger.

Salg af brugte bøger er en tillidssag, derfor kan du trygt gå ind og handle på www.bogbasen.dk idet vi følger Forbrugerombudsmandens vejledning om god nethandel. Giver du os ikke tilladelse til andet, bruger vi alene dine oplysninger til fremsendes af dit køb.

Rigtig god sommer – gør den så CO2 fri som muligt – for din egen, dine børns, børnebørns og kommende generationers skyld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark