Hvad kan du gøre for at leve mere miljøvenligt?

//

Har du en ambition om at komme til at leve mere miljøvenligt, men er du ikke sikker på, hvad du kan gøre, har vi her nogle bud til dig.

Vælg produkter med miljømærker

For det første kan det være smart at kigge efter produkter med miljømærker på, når du er ude at handle. Det kan ofte lade sig gøre at finde inden for næsten alle former for produktgrupper, og det er meget nemt at kende dig kendte miljømærker på emballagen, når du er i gang med at handle ind.

Her kan du fx kigge efter Blomsten og Svanen, som er de to anerkendte miljømærker, vi har her i landet. De er nemme at kende, og hvis du er i tvivl om, hvordan de ser ud, kan du nemt finde dem med en hurtig søgning på Google.

Vælg mindre kød

Dernæst kan du også være mere miljøvenlig ved at spise mindre kød i din dagligdag. Det er der allerede mange danskere, der har taget til sig, og der er kun flere og flere, der vælger kødet fra, når det gælder om at finde på aftensmad hver eneste dag.

Der er også kommet måltidskasser uden kød, hvor du kan gøre det meget nemt for dig selv at planlægge mad til hele ugen, da du får leveret alt det, du skal bruge, hjem til dig. Du behøver ikke at spise 100% vegetarisk for at gøre en forskel. Kan du finde bare en dag eller to om ugen uden kød, er det en rigtig god start.

Brug mindre energi

Sidst, men ikke mindst, kan det også være en god ide, hvis du kan arbejde på at bruge mindre energi. Jo mindre varme og el du bruger, desto bedre er det også klart for miljøet. Især så længe vi ikke har nogle vedvarende energikilder til at forsyne os alle sammen.

Det er klart, at du ikke kan løse hele jordklodens problemer på en gang ved at bruge mindre strøm eller spise mindre kød, men det er klart med til at skubbe det hele i en mere bæredygtig og klimavenlig retning.

Find termodragter til babyer her.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark