Hvilke akvarieplanter skal jeg vælge?

//

Når du står og er helt ny, hvad angår akvarier, så kan det være en jungle, om man skal vælge det ene frem for det andet. Hvad er bedst? Hvad er billigst? Hvad vil fiskene foretrække? Det kan kræve en del research, for at skabe et paradis for sine fisk, for de skalnaturligvis have det godt, og trives i netop dit akvarie.

Der skal planter i akvariet. Og det skal der for at skabe et billede af koralhavet og selve havbunden, hvor der også er planter i mange forskellige farver og former. Planter vil skabe tryghed til fiskene, så de kan gemme sig i dem. Køb akvarieplanter lige HER

Der findes 2 typer af planter til dit akvarie.

Der er ægte planter

De ægte planter vokser, som de kunstige ikke gør, og der vil derfor være mere plante for pengene. En ægte plante optager kuldioxid og afgiver ilt, hvilket bidrager til et sundt vandmiljø. Ægte akvarieplanter er også med til at holde akvariet mere velholdt, så det ikke har brug for særlig mange kemiske kemikalier. Men ulempen er dog, hvis ægte skal passes, og beskæres, og hvis de går ud, kan de også afgive en masse affald.

Der er uægte planter

Ægte planter ser ud, som når du køber dem. De forbliver de flotte farver, og kræver minimal vedligeholdelse. De kræver ikke noget, og fiskene vil stadig kunne gemme sig bag dem. De fås, så de nøjagtig ligner ægte planter, og derfor er de også yderst populære. Plastik planter kræver ikke en bestemt mængde lys, som ægte planter gør, men til gengæld gør de absolut intet til eller fra, hvad angår selve vandmiljøet, O2 eller optager toksiner i vandet. Så hvis man kræver et så vedligeholdelsesfrit akvarie som muligt, bør man investerer i plastik akvarieplanter.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark