Hvordan finder man de rigtige ansatte?

//

Definer kvalifikationer og kompetencer 

Start med at definere de kvalifikationer og kompetencer, som er nødvendige for stillingen. Dette kan omfatte faglige kvalifikationer, erfaring, personlige egenskaber og andre relevante færdigheder. Skriv en klar og præcis jobbeskrivelse, der beskriver de kvalifikationer og kompetencer, som er nødvendige for stillingen, samt de opgaver og ansvar, der er knyttet til stillingen. 

Bruge flere rekrutteringskanaler 

Brug flere rekrutteringskanaler for at nå et bredt publikum af kandidater. Dette kan omfatte jobopslag på relevante jobportaler, netværk med relevante fagfolk, headhunting, og ansættelse af rekrutteringsfirmaer. Gennemfør grundige interviews med kandidater for at sikre, at de opfylder kvalifikationer og kompetencer, og at de er den rigtige person til stillingen. Gennemfør referencecheck og referenceinterview, for at undersøge tidligere erfaring og performance. Giv mulighed for en prøveperiode, eller en testopgave relateret til den stilling der skal besættes, for at sikre, at kandidaten har de færdigheder og kompetencer, der er påkrævet for at udføre jobbet effektivt. Det er vigtigt at have en god rekrutteringsproces, for at sikre at man ansætter de rigtige medarbejdere, det tager tid, men det er det værd i det lange løb. Det kan være svært at finde de rigtige kandidater, men ved at bruge flere rekrutteringskanaler og gennemføre grundige interviews, kan du øge chancerne for at finde den rette person til stillingen.

Spørg dig selv hvad du søger

Størstedelen af gange hvor der forekommer mismatch mellem arbejde, arbejdsgiver og opgavetype er på grund af en eller flere af følgende fejl: Først og fremmest er det fordi arbejdsgiveren ikke er kræsen nok og ikke tillader sig selv at bruge tid på at undersøge flere kandidater. Det vigtigste er at man ikke bliver desperat for medarbejdere, det er nemlig dér man går ind og vælger de forkerte kandidater. Få flere øjne på kandidaten. Somme tider kan man godt lade sig overtale af en følelse eller et førstehåndsindtryk, hvilket kan skade det rigtige syn på kandidaten. Det kan du på nogen af de mange gode erhvervsforum.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark