Kom foran i køen med en uopfordret ansøgning

//

Hvis du står midt i din jobsøgning og ikke kan finde lige dét jobopslag, der falder i din smag, så kan du faktisk lede efter jobs på en anden måde. I stedet for at se efter konkrete jobopslag kan du i stedet søge efter spændende brancher og virksomheder, som du kan se dig selv arbejde.

Derfra kan du så sende en uopfordret ansøgning, hvor du gør opmærksom på dine faglige kompetencer og din motivation for at arbejde i virksomheden. I nogle tilfælde vil det afføde, at du kommer til samtale, fordi de lige netop leder efter en som dig. I andre tilfælde vil de gemme dine oplysninger, til når de rent faktisk skal bruge en som dig. Du kan selvfølgelig også få afslag, som du kan ved en almindelig jobansøgning. 

Du kan læse mere om en uopfordret ansøgning her. 

Der er mange fordele ved at søge uopfordret

Rigtig mange jobs kommer aldrig op på den store jobbørs, hvor alle får adgang til dem. I stedet bliver de besat igennem netværket eller via intern rekruttering. Den statistik kan du blive en del af, hvis du søger uopfordret. Ganskevist er det ikke det samme som at blive ansat igennem netværk. Men hvis en virksomhed er bevidst om dig og din kompetencer, når de står og skal ansætte en ny medarbejder, så er det alt andet lige nemmere for dem at kontakte dig end at gå ud aktivt og søge en ny medarbejder.

Derfor skal du sende uopfordrede ansøgninger til virksomheder, som du kan se dig selv arbejde i. 

Og du skal ikke måle successen alene på, om du kommer til samtaler. Så længe du får gjort opmærksom på dig selv og får udvidet dit netværk, så får du meget ud af din indsats. Det kan gå stærkt i mange virksomheder, og lige pludselig er det dig, de har brug for. 

Du kan læse mere om jobansøgninger, CV og jobsøgning her. 

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark