Kostumer til voksne

//

Mange forbinder kostumer med børn og måske fastelavn – men der findes faktisk mange slags kostumer til voksne. Der kan være mange årsager til, at man som voksen skal bruge et kostume. Det kan nemlig være, at man for eksempel skal til oktoberfest eller en anden form for temafest. Sådanne nogle fester er nemlig blevet ret populære.

Forskellige begivenheder der kræver kostumer

Hvis man ikke før har været til en fest, hvor man skulle klæde sig ud, kan det være svært at forestille sig, at kostumer til voksne nogensinde skulle være relevante for en selv. Men eftersom flere og flere holder kostumefester, er der faktisk en god chance for, at man en dag står i en situation, hvor man skal bruge et kostume – og så er det altså bedst allerede at være forberedt.

Oktoberfest. Den populære tyske folkefest bliver efterhånden fejret over hele verden. Festen kom til helt tilbage i 1810, hvor den daværende kronprins skulle giftes. Oktoberfest varer ikke bare en enkelt dag men bliver holdt over flere dage. I 2022 starter festen d. 17. september og varer helt til d. 3. oktober. Men vigtigst af alt: til oktober fest klæder man sig ud. Kvinder går normalt med en tyrolerkjole, knæhøje sokker og håret flettet i to fletninger. Ofte vil kjolen desuden have et lille forklæde.

Halloween. Det er ikke noget nyt, at børn selvfølgelig klæder sig ud til halloween. Men der afholdes altså også halloween fester til voksne mennesker. Hvis man tager til en sådan fest, skal man naturligvis komme udklædt. Her er der rigtig mange kostumer til voksne at vælge i mellem. Man kan være alt fra en sexet sygeplejerske med lidt blod på kostumet til en drabelig zombie. Det er kun fantasien, som sætter grænser. Man kan for eksempel gøre lidt ekstra ud af sit kostume, hvis man køber nogle parykker eller sminke. Sminke kan virkelig gøre underværker for ens udklædning. Der findes også mange slags smykker, hvis man vil gøre lidt mere ud af det.

Hold din egen temafest

I takt med at temafester bliver mere populære, er der selvfølgelig også større sandsynlighed for, at man selv holder en udklædningsfest – og hvorfor skulle man ikke også det? Temafester er utroligt sjove, og det er virkelig fedt, at man kan se, ens gæster har gjort noget ud af deres kostume. Det, som gør en temafest god, er selvfølgelig temaet. Man skal derfor tænke sig godt om og overveje nogle forskellige temaer.

Et godt tema kunne for eksempel være dyretema. Her skal gæsterne altså komme udklædt som forskellige dyr. Igen er det kun fantasien, som sætter grænser. Man kan for eksempel klæde sig ud som en bi eller en ko. Det kan dog være lidt svært at finde en masse forskellige dyrekostumer.

Et andet sjovt tema kunne være 80’er fest. Årtiets kendetegn er neonfarver. Det er let at klæde sig ud som folk i 80’erne. Man kan for eksempel købe farverige benvarmere, solbriller eller parykker. Som vært kan man for eksempel købe disco kopper og neon balloner.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark