Mad og kød

//

Selvom der er mange mennesker der har valgt at fravælge kød i deres kostpyramide, er der stadig mange der elsker at spise kød. Men der er stor forskel på kød, hvor det kommer fra og om dyrevelfærd før slagtning.

Mad i det vide billede

Vi danskere elsker mad ligesom alle andre stater og deres indbyggere. Men vi har også en højere kvalitet end de fleste andre. Vandrer man rundt i gaderne i København har man hurtigt mange muligheder for mange forskellige typer af mad og kvalitet. Flere gange har vi vundet verdens bedste hos respektive restauranter. Både restauranter der serverer kød og fisk og 100% veganske restauranter har vi styr på.

Dyrevelfærd

Men er alle restauranter lige gode til at sikre sig at der er styr på dyrevelfærden? Det korte svar er naturligvis nej. Og det er til at se i bybilledet. Prisen afspejler nemt om der er blevet brugt gode råvarer og kød fra dyr der har haft gode vilkår eller om råvarerne er billige og ikke økologiske, og kødet fra frys eller turbobehandlet dyr. Det burde derfor falde alle ind, at der er forskel på et stykke smørrebrød til 80 DKK og en durumrulle til 35 DKK. Naturligvis, får du mere mad, når du køber en durumrulle. Men på samme tid er der stor risiko, for at du bidragger til kummerlige vilkår til dyr.

Mad med omhu

Det er derfor en god idé at tænke sig om en ekstra gang, når man skal købe mad. Er du blot ude efter et billigt usundt måltid. Eller går du op i det du spiser og ønsker at skåne både dyr og din egen krop? Valget er naturligvis dit. Man bør dog tage til eftertanke, hvad man putter i sin krop og hvor det stammer fra. Hvis man er i tvivl om madens oprindelse kan man altid spørge restauranten.