Miljøvenligt legetøj i bioplast

//

Miljøvenlige tiltag er vejen frem til at sikre at vores børn og børnebørn også skal få chancen for at opleve den store verden og dens muligheder, men hvor det for mange handler om at se på hvad man som voksen kan gøre bedre for klimaet, så skal der også sættes fokus på hvad der kan gøres i forhold til børnenes univers -og det er der flere gode grunde til.

Få legetøj i hjemmet der er produceret efter de mest bæredygtige tiltag

Når vi skal se på hvordan vi kan være med til at give vores fremtid bedre forudsætninger, så er det som regel det vi som voksne render og gør i det daglige som får mest fokus og bliver omdrejningspunktet i forhold til hvad der kan gøres bedre fremadrettet, men vi skal stikke lidt dybere hvis vi virkelig skal nå til bunds -blandt andet handler det om at se på mulighederne ved bio legetøj.

Når en forælder kort tager et kig ind på legeværelset og ser alt legetøjet ligge og flyde på gulvet, så er det som oftest plastik på plastik der ligger og flyder og desværre også i mange tilfælde plastiklegetøj der ikke har haft noget der minder om bæredygtig produktion i baghovedet. Hvis vi gerne vil være sikre på at vi i hvert fald selv gør hvad vi kan for at sikre en fremtid for vores børn, så er det bl.a. her vi skal ofre lidt fokus.

Dantoy har en hel bioplast-serie

Der er ikke noget at sige til at der vælges at producere legetøj til børn i plastik, for det er oftest det stærkeste materiale der er lettest at rengøre som man får i hænderne. Der er dog muligheder for at kombinere plastikkens gode egenskaber med noget mere bæredygtigt og mulighederne ligger i bio legetøj.

Der er endnu ikke så mange virksomheder der har en helt så miljøvenlig produktion af bio legetøj oppe at køre endnu, men det er muligt at finde frem til noget ved f.eks. at se på Dantoys miljøvenlige tiltag med deres bioplast-serie.

Hos Dantoy har de valgt at anvende genbrugsplast fra egen produktion til det legetøj der skulle bibeholde de gode kvaliteter der er ved plastiklegetøj. Her har der virkelig været sat et mål om at se bæredygtigt på hele produktionen men uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten.

Intet andet forandret end at der er produceret med omtanke for miljøet

Dantoy sikret en hel ny og miljøvenlig serie af legetøj som har den lange holdbarhed som de i forvejen har været kendte for, men som samtidig er produceret efter bedste bæredygtige evne. Det hele er egentlig som det plejer og det vil sige at du kan give legesagerne en maskinvask når det trænger og du kan desuden have ro i sindet i forhold til at du med sikkerhed ved at legesagerne ikke indeholder nogle skadelige kemikalier.

For at du let kan vide dig sikker på at der ikke er skadelige kemikalier i det legetøj du finder til dit barn, så kan du gå efter svanemærket som Dantoy har sikret hele deres grønne serie der er produceret af genbrugsplast med miljøet i baghovedet, men ellers ikke er anderledes end hvad de før har produceret.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark