Rundrejse i Sri Lanka

//

5 ting, jeg ville ønske, jeg vidste, før jeg rejste til Sri Lanka

Ved første øjekast kan Sri Lanka virke som et land med endeløse strande og et myldrende dyreliv. Men landet er også fyldt med mere end 250 arkæologiske udgravninger, herunder gamle byer, fæstningsbyer, klostre, hinduistiske templer og kristne kirker. Nogle står som vidnesbyrd om landets mangeårige civilisationer, mens andre er lidt mere end ruiner efterladt af forbipasserende kulturer. Hvis du vil opleve denne rige historie, er det bedst at besøge Sri Lanka året rundt og ikke kun i højsæsonen for turister fra november til februar. Når det er sagt: Selv med den bedste planlægning og forberedelse i verden er der altid noget nyt, du bør vide om din destination, før du tager dertil. Her er fem ting, du skal vide, før du rejser til Sri Lanka.

Landet er under konstant forandring

Det er vigtigt at huske, at Sri Lanka er under konstant forandring. Landet er et naturligt landskab og er i konstant udvikling. For eksempel skifter højlandet med en hastighed på 1-2 cm hvert år, så du skal sikre dig, at din plan ikke er afhængig af det spor, du tog sidste år

Sinhala, tamil og engelsk er officielle sprog

Det juridiske sprog i Sri Lanka er singalesisk. Det nationale sprog er dog srilankansk tamilsk, og de fleste mennesker taler engelsk.

Sri Lankas te er en delikatesse

Sri Lankas te er en delikatesse, som du ikke vil gå glip af. Traditionelt drikker srilankanerne te med mælk og kardemomme, men nu om dage er landet berømt for sin chai.

Undgå at besøge landet i højsæsonen for turister

Højsæsonen for turister i Sri Lanka er fra november til februar, men det er også den tid på året, hvor mange mennesker er på ferie, og flyrejserne er dyre. Hvis du ønsker at spare penge og undgå menneskemængder, kan du besøge landet i lavsæsonen fra juni til oktober. Sri Lanka har meget at byde på: ikke kun strande og dyreliv, men også gamle ruiner, templer og kirker. Landet vrimler med naturlig skønhed, så der vil ikke være mangel på ting at lave eller se. Du får mere for pengene i lavsæsonen, som også er en god tid på året at besøge, fordi nogle steder er billigere, og flyrejserne er også billigere.

Beskyt dine personlige ejendele

Det er ikke usædvanligt at finde souvenirs, som du ikke har brug for, men hvad nu hvis de bliver stjålet? Det er værd at pakke en lille rejsetaske med lås og opbevare dine værdigenstande i den. Det er bedst at opbevare din pung, dit pas og andre vigtige genstande i tasken hele tiden. Hvis du skal ud at spise, kan du overveje at gemme din taske under bordet – der er så mange lommetyve i Colombo’s gader, at du vil blive glad for at gøre det. Hav også altid en fotokopi af dit pas med dig, hvis der skulle gå noget galt, når du rejser i udlandet.

Vær ikke bange for solen – tag en hat på og beskyt dig selv med SPF

Solen her er meget kraftig, og det er vigtigt ikke at være bange for dens stråler. Solcreme er et must, så pak solcreme med på rejsen, ligesom du ville gøre på enhver anden feriedestination. Du bør også bære hatte for at beskytte dig mod de hårde stråler.

Konklusion

Sri Lanka er et smukt land med en rig kulturarv og fascinerende kultur. Men hvis du ikke er forsigtig og ikke planlægger din rejse i forvejen, kan du gå glip af nogle af de bedste dele af landet. Her er 5 ting, som jeg ville ønske, at jeg vidste, før jeg tog til Sri Lanka.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark