Sådan får I et bedre indeklima på kontoret

//

På kontoret samles mange mennesker og tilbringer mange timer sammen – og det er derfor vigtigt, at der er styr på indeklimaet. Et gode indeklima er nemlig essentielt for medarbejdernes helbred og trivsel – og et dårligt indeklima kan påvirke medarbejdernes koncentration og produktivitet negativt. Det kan altså blive dyrt for en virksomhed, hvis indeklimaet ikke bliver prioriteret af både medarbejdere og ledelse. Vi har derfor her samlet vores bedste tips til, hvordan du kan sikre et bedre indeklima på kontoret, som kan gavne alle.

Luft ud flere gange om dagen

Når man sidder mange i et enkelt lokale, selvom det er et større lokale, så vil luften på et tidspunkt blive dårlig – og det kan påvirke koncentrationen og dermed produktiviteten. Det er derfor vigtigt, at der flere gange i løbet af dagen bliver hentet frisk luft ind, gerne ved at lufte ud 3 gange om dagen i 5-10 minutter ad gangen. Det kan være en god idé at aftale faste tidspunkter for disse udluftninger, så det ikke bliver glemt og der er er fælles ansvar for at få åbnet og lukket vinduer.

Sørg for en god temperatur

Hvis man enten sidder og sveder eller fryser, så kan man hurtigt blive distraheret fra sit arbejde. Tankerne er simpelthen et andet sted, hvor man enten prøver at skrue ned for varmen, åbne vinduerne eller endda sidder med halstørklæde på indendørs. Det er derfor vigtigt at sikre en god temperatur på kontoret hele dagen igennem. Den ideelle temperatur ligger på 20-22 grader, og temperaturen stiger med ca. 1,5-2 grader i løbet af dagen. Sigt derfor efter en temperatur på 20 grader fra morgenstunden, så ingen kommer til at fryse eller svede i løbet af dagen.

Sikre optimal rengøring

Manglende rengøring kan påvirke medarbejderne negativt. Det er nemlig de færreste, der bryder sig om at arbejde i beskidte, støvede omgivelser. Det påvirker både humør og produktivitet. Det kan også gøre, at medarbejderne bruger en del af deres arbejdstid at gøre rent – og det er altså penge ud ad vinduet. Det er derfor vigtigt at man som virksomhed sørger for ordentlig rengøring, ideelt med en professionel samarbejdspartner som f.eks. DLO Rengøringsservice, der tilbyder erhvervsrengøring i Kolding og omegn.

Sænk støjniveauet

Støj er en ren dræber på kontoret, når det gælder koncentration og produktivitet. Det er især et problem rundt omkring i storrumskontorerne. Heldigvis er der meget, man kan gøre for at komme støj til livs. Man kan f.eks. investere i lydabsorbenter som f.eks. akustikvægge, lyddæmpende vægbeklædning og lignende – eller endda i lyddæmpende gulve eller lofter. Det kan være med til at tage en del af støjen på kontoret. Man kan også indrette kontoret med en telefonboks, så medarbejderne har et sted, hvor de kan trække sig tilbage, når de har brug for fuld koncentration.

 

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark