Sådan foregår driften af et hospital

//

Hospitaler er en essentiel del af et samfund. De hjælper os, når vi er syge og har brug for behandling. Men hvem arbejder egentlig på et hospital? Og hvor meget forurener de miljøet? Læs med herunder, for at få svarene.

 

Medarbejdere på et hospital

Læger er dem som diagnosticerer patienter og ordinerer behandlinger. Det kræver en omfattende uddannelse at blive læge. I USA kræver det normalt otte års studier på grundniveau efterfulgt af fire års lægeuddannelse og derefter tre til syv års praktik i yderligere tre til syv år.

 

Ud over læger er der også sygeplejersker, der tager sig af patienter på hospitaler. Sygeplejersker kan specialisere sig inden for forskellige områder som f.eks. sygepleje på skadestuer, sygepleje på intensivafdelinger, børnesygepleje og meget mere. Det tager typisk to til fire års universitetsuddannelse at blive registreret sygeplejerske. Dog kan være det være svært at få arbejde på det hospital man ønsker, og derfor er der flere som bliver sygeplejerske vikar, så man ikke er bundet til en arbejdsplads. Det er en fleksibel løsning, som nogen mennesker eftertragter, og andre hader.

 

Hospitaler beskæftiger også andre specialister som lægeassistenter, respiratorer og laboranter samt administratorer til at føre tilsyn med driften. Desværre kan hospitaler forårsage en betydelig mængde forurening, herunder luft- og vandforurening. For at bidrage til at mindske denne påvirkning har nogle hospitaler taget skridt til at anvende flere vedvarende energikilder og reducere affaldet.

 

Ved at forstå, hvem der arbejder på et hospital og deres rolle, kan vi bedre forstå det vigtige arbejde, de udfører – og bestræbe os på at sikre, at de har de nødvendige ressourcer til at levere sundhedsydelser af høj kvalitet og samtidig minimere miljøskaderne.

 

Drift & forurening

Omkostningerne ved at drive et hospital er utroligt høje. Ikke alene skal hospitalsadministratorerne betale for store mængder hospitalspersonale og topmoderne udstyr, men de skal også dække udgifterne til dyre mediciner, hospitalstjenester og andre forsyninger. Hospitalets omkostninger omfatter også rutinemæssige vedligeholdelsesgebyrer samt nødreparationer, der er nødvendige på grund af hospitalets forhold. Det er en udfordring at dække disse mange udgifter, fordi hospitalernes budgetter ofte allerede er pressede i et forsøg på at yde den bedst mulige sundhedspleje til deres patienter. Det er klart, at det ikke er nogen lille pris at levere lægehjælp af høj kvalitet, og det er ikke let at drive et hospital.

 

Afslutningsvis vil jeg sige, at hospitaler er en vigtig del af sundhedssystemet og beskæftiger utallige fagfolk, herunder læger, sygeplejersker, lægeassistenter med flere. De har også en stor indvirkning på miljøet på grund af forurening forårsaget af energiforbrug og affald. For at mindske denne påvirkning tager mange hospitaler skridt til at gå over til vedvarende energikilder og reducere affaldet. Ved at forstå, hvem der arbejder på et hospital, kan vi bedre forstå deres vigtige roller og træffe foranstaltninger til at minimere de miljøskader, de forårsager.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark