Nøddeknækker er en traditionel dansk julesmåkage, der er lavet af en simpel dej af mel, sukker, smør og æg. Dejen rulles ud og skæres derefter i forme med en kniv eller kageudstikker. Den mest almindelige form er et rektangel, men du kan også finde dem i form af hjerter, stjerner eller endda dyr.
Nøddeknækker er typisk dekoreret med en hel mandel i midten af hver småkage. Når de er bagt, dyppes de i en glasur lavet af konditorsukker og vand. Efter glasuren har sat sig, er småkagerne klar til at nydes!
Dejen
1) I en stor skål flødes 1 kop (2 stænger) blødgjort smør og 1 kop sukker sammen, indtil det er lyst og luftigt.
2) Pisk 2 æg og 1 tsk vaniljeekstrakt i.
3) Tilsæt langsomt 2 kopper universalmel til blandingen, bland indtil godt blandet.
4) Dæk dejen med plastfolie og stil den på køl i mindst 1 time (det gør den nemmere at arbejde med).
Fyldet
1) Kombiner 1 kop hele mandler og 1/2 kop sukker i en lille skål.
2) Bland indtil mandlerne er jævnt belagt med sukker. Sæt til side.
Samling af cookies
1) Forvarm ovnen til 350 grader F (175 grader C).
2) Beklæd en bageplade med bagepapir.
3) Rul dejen ud på en meldrysset overflade til ca. 1/4 tomme tykkelse.
4) Skær figurer ud med en kniv eller kageudstikker. Læg småkagerne på den forberedte bageplade.
5) Tryk en mandel ind i midten af hver småkage.
6) Bag i 10-12 minutter, eller indtil småkagerne er let gyldenbrune rundt om kanterne.
7) Lad afkøle på bagepladen i et par minutter, før de overføres til en rist for at køle helt af.
Glasuren
1) I en lille skål piskes 2 kopper konditorsukker og 6 spiseskefulde vand sammen, indtil det er glat.
2) Dyp hver afkølet småkage i glasuren og sæt den tilbage på rist for at lade glasuren sætte sig. God fornøjelse!
Konklusion:
Nøddeknækker er traditionelle danske julesmåkager, der er lavet af en simpel dej af mel, sukker, smør og æg. Dejen rulles ud og skæres derefter i forme med en kniv eller kageudstikker. Den mest almindelige form er et rektangel, men du kan også finde dem i form af hjerter, stjerner eller endda dyr. Nøddeknækker pyntes typisk med en hel mandel i midten af hver småkage og dyppes derefter i en glasur lavet af konditorsukker og vand, når de er bagt. Følg denne opskrift for at lave din egen perfekte batch nøddeknækker!