Sådan laver du den perfekte nøddeknækker

//

Nøddeknækker er en traditionel dansk julesmåkage, der er lavet af en simpel dej af mel, sukker, smør og æg. Dejen rulles ud og skæres derefter i forme med en kniv eller kageudstikker. Den mest almindelige form er et rektangel, men du kan også finde dem i form af hjerter, stjerner eller endda dyr.

 

Nøddeknækker er typisk dekoreret med en hel mandel i midten af ​​hver småkage. Når de er bagt, dyppes de i en glasur lavet af konditorsukker og vand. Efter glasuren har sat sig, er småkagerne klar til at nydes!

 

Dejen

1) I en stor skål flødes 1 kop (2 stænger) blødgjort smør og 1 kop sukker sammen, indtil det er lyst og luftigt.

2) Pisk 2 æg og 1 tsk vaniljeekstrakt i.

3) Tilsæt langsomt 2 kopper universalmel til blandingen, bland indtil godt blandet.

4) Dæk dejen med plastfolie og stil den på køl i mindst 1 time (det gør den nemmere at arbejde med).

 

Fyldet

1) Kombiner 1 kop hele mandler og 1/2 kop sukker i en lille skål.

2) Bland indtil mandlerne er jævnt belagt med sukker. Sæt til side.

 

Samling af cookies

1) Forvarm ovnen til 350 grader F (175 grader C).

2) Beklæd en bageplade med bagepapir.

3) Rul dejen ud på en meldrysset overflade til ca. 1/4 tomme tykkelse.

4) Skær figurer ud med en kniv eller kageudstikker. Læg småkagerne på den forberedte bageplade.

5) Tryk en mandel ind i midten af ​​hver småkage.

6) Bag i 10-12 minutter, eller indtil småkagerne er let gyldenbrune rundt om kanterne.

7) Lad afkøle på bagepladen i et par minutter, før de overføres til en rist for at køle helt af.

 

Glasuren

1) I en lille skål piskes 2 kopper konditorsukker og 6 spiseskefulde vand sammen, indtil det er glat.

2) Dyp hver afkølet småkage i glasuren og sæt den tilbage på rist for at lade glasuren sætte sig. God fornøjelse!

 

Konklusion:

 

Nøddeknækker er traditionelle danske julesmåkager, der er lavet af en simpel dej af mel, sukker, smør og æg. Dejen rulles ud og skæres derefter i forme med en kniv eller kageudstikker. Den mest almindelige form er et rektangel, men du kan også finde dem i form af hjerter, stjerner eller endda dyr. Nøddeknækker pyntes typisk med en hel mandel i midten af ​​hver småkage og dyppes derefter i en glasur lavet af konditorsukker og vand, når de er bagt. Følg denne opskrift for at lave din egen perfekte batch nøddeknækker!

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark