Sådan laver man den bedste pizza trin for trin med caputo mel

//

Du tror måske, at det er svært og tidskrævende at lave pizza, men det er faktisk ret enkelt – især hvis du har de rigtige ingredienser. En af de vigtigste ting at få styr på er melet. Hvis du vil have autentisk italiensk pizza, skal du bruge mel af pizzeria-kvalitet 00 som Caputo. Denne type mel har et lavere glutenindhold, hvilket giver dejen en let og luftig konsistens. Det har også et højere stivelsesindhold, hvilket er med til at skabe en sprød bund til din pizza.

Hvis du vil lave den bedste pizza derhjemme, skal du følge disse trin:

1. Forvarm din ovn op til den højeste indstilling – ca. 250 grader Celsius. Hvis du har en pizzasten, skal du sætte den ind i ovnen for at varme den op.

2. Bland Caputo-melet med vand til en blød dej. Hvis dejen er for tør, kan det være nødvendigt at tilsætte lidt mere vand.

3. Læg dejen på en melet overflade og ælt den i 10 minutter.

4. Kom dejen i en skål, dæk den til med et fugtigt klæde, og lad den hvile i 30 minutter.

5. Når dejen har hvilet, formes den til en rund eller oval form. Læg den på en let melet pizzadej eller på en bageplade.

6. Læg dit yndlingsfyld på – vi anbefaler tomatsauce, mozzarellaost og pepperoni eller skinke – og bag i 10-12 minutter, indtil skorpen er gyldenbrun ogosten er smeltet og boblende.

7. Skær den i skiver og server straks!

Pizza stammer oprindeligt fra Italien, og der er mange forskellige legender om, hvordan den er opstået. En historie fortæller, at pizzaen blev opfundet af en bager i Napoli, som ønskede at skabe en mad, der var enkel og billig, men som stadig mættede og mættede. En anden historie fortæller, at pizza blev skabt som en måde at bruge rester af brøddej på. Uanset hvad pizzaens sande oprindelse er, er vi bare glade for, at nogen fandt på at putte sauce, ost og toppings på brød og bage det!

Hvad er din yndlingspizza? Kan du lide den med masser af toppings eller kun med nogle få enkle ingredienser? Lad os vide det i kommentarerne nedenfor

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark