Sådan reducerer du dit CO2-udslip

//

Some companies choose to use Danish packaging to reduce their negative effects on nature. The good thing about using it is that you buy the packaging from a Danish company, and there is therefore no need to transport it a long distance.

Mange er interesseret i at høre, hvordan de kan sænke deres CO2-udslip. Det er der også en god grund til. CO2-udslip siges at være et af de primære grunde til at vi oplever klimaforandringer. Ved at vi kollektivt sænker vores CO2-udslip, kan vi være sammen om at hele vores klode.

Brug en cykel i stedet for en bil

Der er selvfølgelig nogen ting som du kan med en bil, men er væsentlig sværere at gøre med en cykel. En af tingene er eksempelvis at cykle lange distancer. Det er meget lettere at køre langt end det er at cykle langt. Problemet ved at køre langt er at du typisk bruger (meget) benzin. Brugen af benzin er kendt som en af de store måder, som vi mennesker udelukker CO2.

Hvis du ikke har lyst til at bruge en cykel, er et godt alternativ er at bruge en el-bil – eksempelvis en Tesla. Hvis du bor i en storby, er cyklen ideel. Hvis du bor i en mindre by, er det godt at kunne bruge en el-bil til at køre ind til storbyen. Dermed slipper du for at cykle lange distancer.

Lav et skifte til at plantebaseret kost

Det er blevet demonstreret at en plantekost er væsentligt mere klimavenlig end en kød-baseret kost. Overraskende nok, skal der dyrkes væsentligt færre afgrøder når du spiser plantebaseret end når du spiser kød. Det er bl.a. fordi dyr forbruger mange afgrøder – hvis du spiser afgrøderne i stedet får du tilstrækkeligt med næring og energi.

Det kan være en stor omvæltning at lave skiftet til en plantebaseret kost, men det er det hele værd. Hvis du tager i betragtning, at du kommer til at leve sundere, og din CO2-udslip bliver mindre. Mange vil endda hævde, at dyrforholdene er ringe i dansk landbrug. Det vil sige, at du gør dyrene en stor tjeneste ved at undlade at spise dem.

Som sagt, kan det være en stor omvæltning, og det kræver at du sætter dig ind i tingene. Du skal vide, at du eksempelvis får tilstrækkeligt med calcium – det kan fås igennem spinat. Du skal også have tilstrækkelig med protein, det kan du få gennem eksempelvis broccoli.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark