Samtalen som vejen ud af stress og angst

//

Livet i dette årtusinde er bestemt ikke let. Aldrig har vi haft mere travlt og aldrig har det oplevede eksterne pres været så voldsomt, som vi ser det udspille sig.

Det er nærmest kun den uskyldige barndom, som er undsluppet det, for teenagere, mænd og kvinder påvirkes alle af forventninger, krav og ”selvrealisering”.

Forventningerne er fra et samfund, hvor hurtig uddannelse, den rette karriere og nytte i sin tilværelse forskønnes over idealer som at tage sig tid til at finde sig selv og sin drømmetilværelse. I stedet presses mange unge hastigt igennem uddannelsesinstitutionerne med stadig stigende krav om et højt gennemsnit og relevant arbejde i form af studiejob eller frivilligt arbejde. Og det bliver ikke nødvendigvis bedre i voksenlivet, hvor mange af os må knokle på arbejdspladser, hvor vi er under pres og tidsnød ugen lang – nogle gange også med overarbejde.

Og hvad med ”selvrealiseringen”? Er denne egentligt vores egen eller er det en kødfars af glansbilleder presset igennem Instagramkværnen? For der hersker ingen tvivl om, at de mange billeder af perfekte familieliv, træning, feriebilleder og andre misundelsesværdige uploads stresser og skaber pludselige forventninger. For hvis andre ’lever sådan’, så må man jo selv gøre noget galt i ens helt almindelige liv?

Lad os komme ned på jorden

Okay, lad os lige puste ud. For heldigvis er det ikke nødvendigt – eller noget krav! – at leve efter andres meninger eller sociale medie profiler. Desværre kan det for mange blive en opslidende kamp at forsøge at opnå de mange (kunstige) idealer, de ser på sociale medier.

Løsningen på stress, angst og fortvivlelsen, som opstår i kølvandet på den intense jagt efter det perfekte liv, kan derfor meget vel være at tale med en professionel. Det ved man bl.a. sos Lifework i Odense, som du kan besøge på deres hjemmeside https://www.lifework.dk/.

Her står det klart, at stressende stimuli fra kravet om job, karriere og det ’perfekte’ liv er noget som fylder hos mange mennesker. Heldigvis kan samtale om det og værktøjer til at bearbejde indtrykkene, være med til at vise vejen for de vigtigste ting i dit liv – altså dine interne ambitioner og ønsker, og ikke dem forårsaget af et eksternt pres. Det kan bringe ro, klarhed og energi tilbage i dit liv.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark