Stadig flere danskere installerer sauna i hjemmet – vælg den rette saunaovn

//

Saunaen er en ældgammel del af nordisk kultur, men for de fleste danskere er den mest af alt forbundet med en tur i svømmehallen. Det behøver den dog ikke at være, og det er der også stadig flere danskere, der er ved at finde ud af. Udover at være et hyggeligt og afslappende sted at tage en snak med vennerne, kan en tur i saunaen nemlig også være enormt sund.

 

Det gør sig ikke mindst gældende, hvis du tager et koldt brusebad umiddelbart før eller efter. På den måde sætter du nemlig kroppen i alarmberedskab, du får blod ud i alle muskler, og du får svedt de dårlige stoffer ud. Hvad end du har en øm nakke, prøver at tabe vægt eller bare gerne vil vågne op frisk og frejdig, er saunaen altså en genial tilføjelse til din rutine.

Lav din egen sauna

For at kunne frekventere saunaen på den måde er det dog næsten nødvendigt at installere en i haven eller lignende, hvad flere og flere da også gør. Det er nemlig både nemmere og billigere, end man lige skulle tro. Selve det at bygge saunaen kan faktisk gøres ganske simpelt, hvis bare du får noget professionel hjælp. Saunaovnen er straks sværere at tage stilling til. En saunaovn er kort fortalt saunaen hjerte. Det er den, der sørger for, at din sauna er brændende varm, når du træder ind, men at alt samtidig foregår rigtigt og sikkert.

Den rette størrelse

Netop derfor er det afgørende, at du køber den rette saunaovn til din helt egen sauna. Det første valg du bør træffe, når det gælder valget er saunaovn, er naturligvis størrelsen. En større ovn kan naturligvis opvarme hurtigere, men forsøg generelt at parre sauna og saunaovn direkte. De fleste saunaovne vil have eksplicit information om, hvor mange kvadratmeter, de er designet til. Hvor retvisende den slags tal er, afhænger dog også i høj grad af byggekvaliteten på din sauna, såvel som hvorvidt noget af den er lavet i sten. Særligt sten kan nemlig være sværere at opvarme end den klassiske sauna i træ.

Mange andre overvejelser

Størrelsen er dog langt fra det eneste, der har effekt på effektiviteten af din saunaovn. Noget så simpelt som hvorvidt du vælger væg- eller gulvmontering af din saunaovn kan nemlig også have stor betydning. For det første er vægmonterede saunaovne som regel mindre, omend de så opererer ved en højere temperatur. Det gør det nemt at regulere varmen. Med større, gulvmonterede saunaovne fungerer det lige omvendt.

 

Derudover handler valget dog selvfølgelig også delvist om indretningen af din sauna. Det skal trods alt gerne være et sted, hvor du kan lide at opholde dig, og hvor der er plads til både dig og venner. Det kan også have indflydelse på monteringen såvel som materialet af din saunaovn. Der er heldigvis mange ovne at vælge imellem, så så længe du overvejer valget nøje og vælger en saunaovn i god kvalitet, kan du nyde varmen i mange år.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark