3 tips til at gøre din bolig grønnere

//

Har du fået lyst til at gøre din bolig grønnere, men er du ikke helt sikker på, hvordan du skal gribe det an, kan du her få et par gode idéer til noget, som du nemt kan komme i gang med hurtigt. Der er mange boliger, der hvert år bliver grønnere i Danmark, så der er intet, der forhindrer dig i at gøre din egen bolig mere grøn, så den kan blive mere klima- og miljøvenlig.

Som boligejer er det jo i sidste ende dit ansvar at sørge for, at din bolig er så grøn som overhovedet muligt. Nogle vælger ikke at gøre noget ved det, mens andre heldigvis gør alt, hvad de kan, for at gøre deres bolig så grøn som overhovedet muligt. Og forhåbentlig vil flere gøre det fremover.

Læs mere om digitale herreure i klassiske og designvenlige udgaver.

Brug solceller

Det første tip fra os af er, at du kan gå i gang med at benytte dig af solceller. Det er nemt at komme i gang med at få dem installeret, og det koster faktisk ikke så meget igen, som du måske kunne tro. Har du ikke allerede fået installeret solceller på din bolig, er det bare med at snakke med en montør om, hvad det skal koste for dig at få det klaret. Så kan du på sigt komme i gang med at producere alt din strøm på en grøn og klimavenlig måde.

Bedre isolering af din bolig

Så er det også godt at tænke over isoleringen af din bolig. Hvis din bolig ikke er særlig godt isoleret, er det klart, at du skal bruge meget mere energi på at varme din bolig op, og det er jo ikke særlig fordelagtigt, når det kommer til klimaet. Så jo bedre du kan isolere din bolig, desto nemmere bliver det også for dig at holde på varmen i huset, og desto mindre skal du fyre op for at få varme i huset. Så måske er det på tide for dig at efterisolere din bolig, så det kan blive gjort på en ordentlig måde.

Brug mindre vand

Og det sidste tip til dig er, at du måske kan begynde at bruge lidt mindre vand. Vi bruger jo vand til utroligt meget i en husholdning, men heldigvis er der flere steder, hvor det rent faktisk kan lade sig gøre at bruge mindre vand. Du kan jo være hurtigere om at gå i bad, vælge sparefunktionen på din opvaskemaskine, eller hvad du nu ellers kan finde på. Det kan også være en god idé at opsamle regnvand, så du kan bruge det til at vande med, når du fx skal vande dine planter i haven.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark