Alt, hvad du skal vide om at købe en speedbåd i Danmark

//

Hvis du ønsker at købe en speedbåd i Danmark, er der nogle få ting, du skal være opmærksom på. For eksempel hvilken type båd passer til dine behov? Hvad er reglerne for sejlads og styring i Danmark? Og hvor hurtigt kan du sejle på de danske farvande? I denne artikel giver vi dig alle de oplysninger, du har brug for, så du kan træffe en informeret beslutning om at købe en speedbåd i Danmark.

Må alle føre en speedbåd?

I Danmark skal du være 18 år eller derover for at køre speedbåd. Derudover skal du have bestået et bådkursus, der er godkendt af Dansk Sejlunion (DSF). Du kan finde flere oplysninger om sejladskurser på DSF’s hjemmeside.

Hvilken type båd skal jeg købe?

Hvis du overvejer at købe en speedbåd, er det vigtigt at tænke over, hvilken type båd der passer bedst til dine behov. Ønsker du f.eks. en afslappet dag på vandet, eller leder du efter noget, der virkelig kan lave bølger? Speedbåde findes i alle former og størrelser, så tag dig god tid til at finde den perfekte til dig.

Hvad er reglerne for sejlads og styring i Danmark?

Som hovedregel skal speedbåde holde sig mindst 500 meter fra ethvert andet fartøj, når de sejler med en hastighed på over 20 knob (ca. 23 mph). Desuden skal både holde til højre, når de sejler på de danske vandveje, og du må kun sejle din båd med en hastighed på mellem 20-25 knob (23-29 mph).

Du skal også have det rigtige udstyr om bord for at sikre, at du kan navigere sikkert. Det er f.eks. obligatorisk for alle både at medbringe et anker og kæde, nødblus, navigationslys og en radarreflektor. Det er også et lovkrav, at der er redningsvest til alle mand på båden af sikkerhedsmæssige årsager.

Hvis du har styr på alle regler, så kan du starte din jagt med at finde en speedbåd til salg.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark