Dårlige tænder skader hele kroppen

//

En sund mund og sunde tænder er vigtig for hele kroppen. Et problem i munden kan have stor indflydelse på resten af kroppen, ligesom en sund mund og sunde tænder også har positiv effekt på resten af kroppen. Sundhed ryger ofte under radaren, men det er altså vigtigt for den samlede sundhed at have sunde tænder og en sund mund. Det kan være svært at finde tid til at gå til tandlæge med et travlt skema, men det er altså sundhedsmæssigt set en rigtig god idé.

Sunde børste vaner 

Gør det til en vane at børste tænder to gange om dagen, og husk at rense mellem tænderne. Det er her madrester ofte bliver liggende og kan gøre skade. Hvis du har et problem med tænderne eller munden, så er det en god idé at få det tjekket hos en tandlæge. En sund mund og sunde tænder er ikke kun vigtigt for den samlede sundhed, men det er også godt for ens udseende. Et smil med flotte, rene tænder er altid et plus, både privat og på arbejdet. Derudover kan dårlige tænder have en negativ effekt på ens sociale liv, da mange blot lader være med at smile bredt eller lade sig fotografere, hvis de ikke er tilfredse med deres tænder.

Betændelse og tandlægebesøg

Tandkødsbetændelse, også kaldet gingivitis, er en betændelsestilstand i tandkødet. Tandkødsbetændelse opstår ofte som følge af dårlig mundhygiejne. Tandkødsbetændelse giver ofte rødt, irriteret tandkød, der let bløder ved tandbørstning. Hvis tandkødsbetændelsen ikke behandles, kan den udvikle sig til en mere alvorlig form for betændelse i tandkødet, kaldet periodontitis. Periodontitis kan medføre tab af tænder.

Derfor er det vigtigt at gå til tandlægen, hvis man oplever tegn på tandkødsbetændelse. Tandlægen kan undersøge tandkødet og eventuelt give en behandling for at forebygge, at tandkødsbetændelsen udvikler sig til periodontitis. Valby Tand er en tandlæge valby som bl.a. kan gennemtjekke dine tænder for betændelse og huller.

Dyre regninger og forsikringer

Tandlægebesøg kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke har holdt sine tænder i god stand. Tandlæger er ikke billige, fordi det er private klinikker, og derfor privatejet. Heldigvis er der mange muligheder for at få tilskud til dine tandlægebesøg. Det er derfor værd at have en god tandlæge forsikring. En tandlæge forsikring dækker de fleste tandlæge behandlinger, hvilket kan spare dig for mange penge på regningerne. Sørg for at få en forsikring, så du kan holde dine tænder sunde, og ikke skal bruge tid på at bekymre dig om store regninger.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark