Danske julesalmer, der kan få dig i julestemning

//

Det er den tid på året igen! Ferien er lige rundt om hjørnet, og det betyder, at det er tid til at begynde at komme i ferieånden. Og hvilken bedre måde at gøre det på end ved at lytte til nogle festlige danske julesange? Nedenfor har vi samlet en liste med 10 af vores foretrukne danske julesalmer for at komme i gang. Så skru op for lyden, tag dit bedste ferietøj på, og gør dig klar til at synge med!

Dejlig er jorden

Dejlig er jorden er en klassisker. Og det er en af de mest populære julesalmer i Danmark. Dens enkle, men smukke melodi har været kendt for at bringe selv den mest trofaste Grinch ind i julestemning.

Glade jul

Denne optimistiske melodi er en sikker måde at få tæerne til at banke og sætte et smil på dit ansigt. Det er den perfekte sang, når du skal pynte træet eller pakke gaver ind.

Nu tændes tusind julelys

Denne smukke sang handler om at lyse de mørke vinternætter op med julens lys. Det er perfekt til, når du tænder lys på dit træ eller omkring dit hjem.

O helga natt

Denne uforglemmeligt smukke sang fortæller historien om Kristi fødsel juleaften. Det vil helt sikkert give dig gåsehud og fylde dig med undren over julens mirakel.

Rudolf med den røde tud

Denne iørefaldende melodi handler om Rudolph, julemandens mest berømte rensdyr (og nok det mest berømte rensdyr nogensinde). Det vil helt sikkert sidde fast i dit hoved og få dig til at nynne med hele sæsonen.

Vi elsker vort land

Denne fædrelandssang handler om, hvor meget danskerne elsker deres land, især i ferierne, når de er omgivet af familie og venner. Det vil helt sikkert få dig til at føle dig stolt (og måske endda lidt hjemve), når du lytter med.

Konklusion:

Der er så mange gode danske julesange derude, at det var svært at indsnævre det til kun 10! Men vi synes, at denne liste er et godt sted at starte, hvis du gerne vil i julestemning (og genopfriske dine danskkundskaber). Så skru op for lyden, tag dit bedste ferietøj på, og gør dig klar til at synge med! God jul og godt nytår!

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark