Det er vigtigt at kunne førstehjælp

//

Du har sikkert hørt det før: Førstehjælp redder liv. Det er sandt! Når der opstår en nødsituation, gælder hvert eneste sekund – og det er kun endnu mere rigtigt, når der er tale om et hjertestop. Her er der nemlig virkelig tale om liv eller død – og døden er uundgåelig, når den ramte ikke får hjælp med det samme. Det er derfor essentielt at du ved, hvordan du skal reagere, hvis du skulle ende i en sådan situation.

Mange af os har på et tidspunkt i vores liv været på et førstehjælpskursus – de fleste af os i forbindelse med, at vi har taget kørekort. Det er nemlig en obligatorisk del af at tage kørekort, at man gennemfører et 8-timers kursus i færdselsrelateret førstehjælp for overhovedet at kunne komme til teori- og køreprøve. Mange af os mener derfor, at vi sagtens ved, hvad vi skal gøre – men kan du virkelig huske alt, hvad du lærte på ét enkelt kursus for flere år siden? Ikke medmindre du har en fotografisk hukommelse. Førstehjælp er altså noget, som vi bør sætte os ind i løbende, gerne med et førstehjælpskursus med et par års mellemrum. Der er nemlig utrolig mange fordele ved at lære førstehjælp.

Du kan bruge det hele livet

Førstehjælp er en egenskab, som kan gavne dig hele livet. Du bliver nemlig aldrig for gammel til at kunne redde liv, så hvis du bare frisker din viden op på et kursus af og til, vil du kunne udnytte denne egenskab hele livet. Du ved aldrig, om eller hvornår du ender i en situation, hvor du får brug for at vide, hvad du skal gøre – og der har du altså ikke tid til at google dig frem til et svar.

Viden holder ikke for evigt

Som tidligere nævnt kan du helt sikkert ikke huske alt, hvad du lærte til et enkelt kursus, da du var 17-18 år gammel. Måske kan du huske enkelte informationer, som f.eks. hvilket tempo du skal lave brystkompressioner i, men kan du huske, hvor hårdt du skal trykke eller hvor mange tryk, du skal give, inden kunstigt åndedræt? Nej, vel? Der er mange detaljer, der går i glemmebogen med tiden. Det er derfor en god idé at tage på et førstehjælpskursus med et par års mellemrum, så du altid er fuld up-to-date på den nyeste viden.

Du kan aldrig blive for god

Selvom du selv mener at du altså er hundredemetermester i hjertelungeredning, så kan man faktisk aldrig blive for god til førstehjælp. Der er altid noget, som du kan blive bedre til og mere viden, du kan tilegne dig. Et kursus for et par år siden er altså ikke nok til at gøre dig mester i førstehjælp – og det er ingen selvfølge for, at du rent faktisk kan finde ud af at redde liv. Derudover kommer der også hele tiden ny viden til, så du kan altid blive bedre til førstehjælp.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark