Escape Room vs Mystery room vs breakout room

//

Kært barn har mange navne

Hvad end du hører det omtalt som escaperoom, mysteryroom, breakoutroom eller noget helt fjerde, så er det i bund og grund præcis det samme. Et rum du skal slippe ud af.

De mange navne kommer fra forskellige virksomheder og alle har ret.

Escaperoom – escape room

Der er tale om et escape room, fordi det er et rum du skal flygte fra. Baggrundshistorien for din tilstedeværelse i rummet er forskelligt fra rum til rum og det vil aldrig være de samme måder man flygter på, men titlen er passende.

Mysteryroom – Mystery room

Mystery room er passende fordi det selve rummet er et mysterium du og dit team skal løse. Koder skal knækkes, gåder skal løses og puslespil samles, for at man kan slippe ud. Igen er baggrundshistorierne forskellige, men det er vores fantasi og nysgerrighed der skal få os ud. Man kan se et mystery room lidt som et alternativ til at tage på eventyr i junglen eller løse virkelige mordgåder.

BreakoutRoom – Breakout room

Igen, så skal du bryde ud af et rum. Dog sjældent i ordets bogstaveligste forstand, i og med at du ikke skal ødelægge noget. Man bryder altså ikke ud ved at sparke døren ned eller smadre vinduet. Tværtimod skal man løse gåderne og mysterierne.

Det danske escape room marked

I danmark findes der efterhånden mange udbydere på markedet. Nogle af dem er store virksomheder med flere lokationer og mange ansatte, mens andre er mindre virksomheder og ofte drives af folk i deres fritid og uden ansatte. 

At vælge det rette rum og det rette firma

Hvilket rum du skal vælge, og hvilken udbyder du skal lægge dine penge hos, afhænger af flere faktorer. Er I mange personer er det ikke alle virksomheder der har plads til jer, er I kun to er der omvendt igen nogen der ikke har rum til så lille en gruppe. Derudover handler det mest af alt om hvilket tema du måtte ønske at prøve. Ingen danske escaperooms er ens og der er mange forskellige temaer og mange forskellige prisklasser rundt omkring.

Så i gang med søgemaskinen og find det rum der tiltaler dig mest.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark