Hvordan du nedsætter dit CO2-aftryk med upcyclede kontormøbler

//

I løbet af det sidste årti har der været mere omtale og diskussioner om, hvordan man kan skåne planeten fra at bruge ufornødne naturressourcer og derved leve en mere bæredygtig tilværelse. I udviklingen af alt denne debat om emnet, begyndte man at tale om beregningen af CO2-aftrykket for hvert produkt, der produceres, sælges og købes på globalt plan. Aftrykket er en kvalificeret estimering af den samlede emission af drivhusgasser, der udledes under produktionen og leveringen af hver enkelt vare.

Hvad er upcycling?

Kontormøbelindustrien har i løbet af udviklingen mod en kollektiv større bæredygtig bevidsthed forsøgt at finde løsninger til, hvordan den størrelse og mængde af møbler, der bliver produceret hvert år kan blive mere miljøvenligt ved blandt andet at have en lavere CO2-udledning. For at have omtanke på, hvor stort et miljøressourceforbrug man har, kan man i stedet for at købe nye møbler sænke emissionerne ved at reparere og genbruge kontorets møbler så længe som muligt. At restaurere gamle genstande og give, eksempelvis, kontormøblerer nyt liv har i nyere tid blevet kaldt for upcycling. Det er en smart måde at både spare penge på bundlinjen såvel som skåne miljøet fra forbrug af yderligere ressourcer fra naturen. Hvis man ikke har mod på at restaurere sine møbler selv, er det vigtigt, at man skiller sig af med dem på rette vis. Dernæst kan man i jagten efter en erstatning af kontormøblet overveje, om man bør finde en møbelforhandler, der specialiserer sig i genbrugsmøbler og upcycling.

Hvor stort et CO2-aftryk har møbelproduktion?

CO2-aftrykket af møbler varierer meget alt efter faktorer såsom materialer, behandling og levering. Et estimeret CO2-aftryk for en kontorstols levetid, for eksempel, er ækvivalent med 72 kg CO2. Denne levetid kan så derefter være kort eller lang alt efter kvaliteten af stolen. Udover en kort levetid, kan en stol af dårlig kvalitet også have negative ergonomiske indvirkninger, hvilket kan forkorte tiden, hvor stolen bliver anvendt. Hvis man vælger at købe nye stole af dårlig kvalitet, kan man potentielt være med til at pumpe meget CO2 ud i atmosfæren, da det kan lede til hyppige udskiftninger af stolen. Hvis man derimod finder en stol af den rette kvalitet som er bygget af stærke materialer fra starten af kan man afværge denne eventuelle udslip af CO2. Med et bedre udgangspunkt vil det også være lettere at reparere og holde stolen ved lige i løbet af de mange år, som den kan tjene en. På denne måde kan ens selskab skærpe det CO2 udslip, som man er ansvarlig for ved at være opmærksom på stolen og reparere den, når behovet opstår. Hvis man køber en genbrugt kontorstol eller andre kontormøbler kan man endvidere minimere CO2-udslippet, der forbindes med købet af kontormøbler.