Massagens bivirkninger: hvilke eksisterer der, og hvilke bør du være opmærksom på?

//

Som en person, der overvejer at få massage, undrer du dig måske over de potentielle bivirkninger, der er forbundet med denne praksis. Massage er generelt ret sikker, hvis den udføres af en professionel massør, og behandlingsformen kan have en lang række fordele.

Nogle almindelige bivirkninger, som du kan opleve, omfatter øget muskelømhed, midlertidige blå mærker eller hævelse og hudirritation.

Der er dog også nogle mere alvorlige potentielle bivirkninger, som du bør være opmærksom på, herunder blødning eller ødelagt hud, infektioner på grund af snavset udstyr og nerveskader, hvilket kan føre til lammelse.

Herunder går vi mere i dybden med de mere alvorlige bivirkninger.

Blødning

Blødning eller ødelagt hud er en sjælden, men alvorlig bivirkning ved massage og kan opstå, hvis massøren bruger for meget tryk eller anvender teknikker som f.eks. dybdegående massage, der kan give blå mærker.

Infektion

Infektioner er også en risiko ved enhver form for skønhedsbehandling, især hvis udstyret ikke er ordentligt desinficeret mellem kunderne. Massageterapeuter bør altid desinficere sit udstyr, og det står på deres regning, hvis de laver ged i den.

Blodprop

Hvis du har en allerede eksisterende tilstand, som gør, at dit blod lettere størkner, er der risiko for, at massage kan forårsage dannelse af en blodprop. Dette er mere sandsynligt, hvis massagen udføres på et område af kroppen, hvor der allerede er betændelse eller blå mærker.

Nerveskader

Der er også en risiko for nerveskader ved massage, som kan føre til lammelse. Dette er mere sandsynligt, hvis massagen udføres på et område af kroppen, der allerede er beskadiget eller betændt.

Dødsfald

I meget sjældne tilfælde kan massage også være dødelig. Dette er mere sandsynligt, hvis den person, der modtager massage, har en allerede eksisterende sundhedsmæssig tilstand, der gør vedkommende mere sårbar over for komplikationer.

Som du kan se, er der nogle potentielle risici forbundet med massage, men de er generelt sjældne, og de fleste mennesker vil ikke opleve nogen problemer overhovedet. Så risikoen for bivirkninger ved massage er relativt lille, men det er altid anbefalelsesværdigt at rådføre sig med din læge, før du bestiller en session, især hvis du har nogen underliggende sundhedsmæssige problemer.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark