Spar på strømmen sådan!

//

Vil du gerne spare penge på din elregning? Selvfølgelig vil du det! I denne artikel vil vi diskutere nogle enkle måder, hvorpå du kan reducere den mængde strøm, du bruger. Ved at følge disse tips kan du spare dig selv mange penge med tiden. Så hvad venter du på? Læs videre for at lære mere!

Sluk unødvendigt lys

En af de nemmeste måder at spare på strøm på er ved at slukke lyset, når du forlader et rum. Det virker som en selvfølge, men du vil blive overrasket over, hvor mange mennesker der lader lyset være tændt unødigt.

Skift alle pærer ud til LED

Hvis du ikke allerede har skift alle dine traditionelle pærer ud med LED-pærer. LED-pærer er meget mere energieffektive, og de holder meget længere end traditionelle pærer. Dette er en simpel ændring, der kan gøre en stor forskel i det lange løb.

Skift varmekilde ud til pilleovn eller brændeovn

Hvis du varmer med gas, kan du overveje at skifte til en pille- eller brændeovn. Disse typer brændeovne er meget mere effektive end traditionelle pejse, og de kan bidrage til at opvarme dit hjem mere jævnt, uden at det koster alverden.

Isoler dine vægge og dit loftsrum yderligere

At tilføje isolering til dine vægge og dit loft er en god måde at reducere mængden af energi på du bruger til at opvarme dit hjem. Dette er en enkel og relativt billig måde at gøre dit hjem mere energieffektivt på. Isoler vægge, under gulvet og især på loftet, da varmen stiger op af, og hvis du kan holde bedre på varmen i din bolig, så skal du ikke varme lige så meget.

Køb apparater med god energimærke

Når du køber nye apparater, skal du sørge for at kigge efter energimærket. Apparater med et godt energimærke er meget mere effektive end apparater uden et energimærke. Dette er en vigtig faktor at overveje, når du foretager et større køb. Vælg gerne apparater med energimærke A, da det betyder at det er mest energirigtig og bruger minimalt strøm.

Anvendt økonomi-programmer på opvasker og vaskemaskine

De fleste opvaskemaskiner og vaskemaskiner har i dag et spareprogram. Det betyder, at de bruger mindre vand og energi til at vaske din opvask eller dit tøj. Sørg for at bruge denne indstilling, når det er muligt, for at spare strøm. Der kan være mange penge at spare, hvis man anvender økonomi-programmerne.

Brug kun tørretumbler i nødsituationer

Noget der virkelig sluger strøm, også selvom det har en energimærke A, er tørretumbler. Mange tørre tøj og sengetøj i tørretumbleren for at spare tørketid, men hvis du gerne vil spare penge på strømmen, så bør du undlade at bruge din tørretumbler, medmindre du vasker dyner og puder, hvor fjerrene skal tørres 100%. Alternativet er at lade dit tøj tørre udendørs, det er gratis og bedre for tøjet. Hvis du ikke kan gøre det, kan du bruge en tøjhest indeni

Vi håber, at du fandt disse tips nyttige! Ved at foretage et par enkle ændringer kan du spare mange penge på din elregning. Vil du have yderligere tips så find flere tips til strømbesparelser her.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark