5 ofte stillede spørgsmål til forbindelsen mellem kunst og glæde

//

Der er rigtig mange spørgsmål når det kommer til fænomenet om at man bliver glad af kunst. Her er fem af de mest ofte stillede spørgsmål.

Hvordan gør kunst dig sundere?

At arbejde aktivt med en kunstform hjælper dit sind til at slappe af, skabe kontakt med dig selv og rense tankerne. Sindet er frit, når du ved, hvordan du skal håndtere usikkerheder, udfordringer og stress. Forbind dig med dit indre ’jeg’ og lad det frigøre sig med dit udtryk i form af kunst. Kunst er således en udtryksform, der kan gøre dig lykkeligere.

Hvad betyder kunst for dig, og hvordan kan kunst få dig til at føle dig?

Det er meget forskellige, hvor meget man går op i kunsten. Nogle mennesker dedikerer deres liv til kunst, mens andre ser på det som en hobby eller et tidsfordriv. Jo mere du arbejder med kunsten, jo bedre lærer du den at kende. Sådan er det med alt – også kunst. Ligeledes er der stor forskel på, om man personligt udfører kunsten eller blot går op i ‘sporten’ og er med fra sidelinjen. Rigtig mange nyder f.eks. at beskue kunstværker, men har ikke interesse for selv at male. Her kan man i stedet besøge forskellige fysiske gallerier eller søge efter værker online på hjemmesider som https://galeo.dk/

Hvordan forbedrer kunsten dit humør?

Udskillelse af glade hormoner og reduktion af stresshormoner er nøglen til et godt humør. Kunst lader dig hacke denne balance af hormoner. Reduktionen af stresshormoner som kortisol og stigningen i niveauet af endorfiner gør, at du føler dig lettet fra stress og smerte.

Hvad er lykke i kunsten?

Lykken ved kunst er at vide, at du har udrettet noget, som får dig til at føle tilfredshed. Hvad enten det er musikkens magiske noder eller de hypnotiserende farvestreger på lærredet. Der er mange ting, der kan fremkalde disse følelser. Det eneste du skal finde ud af, er hvilken kunstform, som du vil arbejde med. 

Hvordan påvirker kunst den mentale sundhed?

Mental sundhed og velvære er en integreret del af at leve et sundt og lykkeligere liv. Kunst hjælper dig med at tage en pause og få renset ud i dit sind. Vi bliver bombarderet med information i hvert øjeblik, vi vender os mod vores gadgets. At deltage i kunstneriske aktiviteter kan øge moralen og få os til at føle os selvsikre, energiske og glade og dermed styrke den mentale sundhed.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark