CO2 neutral energi med træpiller

//

I disse tider med stigende energiomkostninger er mange mennesker på udkig efter måder at reducere deres varmeregninger på. En måde at gøre dette på er ved at installere en pilleovn. Pilleovne har flere fordele i forhold til traditionelle brændeovne. I denne artikel vil vi diskutere forskellene mellem pille- og brændeovne og fordelene ved at bruge en pilleovn.

Hvad er en pilleovn?

En pilleovn er et varmeapparat, der brænder træ, som er lavet til små piller af komprimeret træ. Træpillerne kan være fremstillet af savsmuld, spåner og andre affaldsmaterialer.

Ligesom du lægger knogler af brænde ind i din brændeovn, så hælder du så træpiller ned i en beholder i din pilleovn. En elektrisk ventilator blæser derefter luft over og på en metalvarmeplade. Denne luftkraft får temperaturen på metalpladen til at stige, hvilket antænder træpillerne og brænder dem. Afbrændingen af disse træpiller skaber varme, der opvarmer dit hjem eller andre områder i huset. Det vil sige, den antænder selv, så du ikke skal stå med optændingsblokke og kæmpe med at få ild igang.

3 fordelene ved at bruge pilleovne frem for brændeovne

1. Pilleovne er mere effektive end brændeovne. De bruger mindre træ og producerer mere varme. Det er også lettere at styre temperaturen i din brændeovn, da du kan justere mængden af træpiller, der brændes på et givet tidspunkt.

2. Pilleovne kræver meget lidt vedligeholdelse sammenlignet med en traditionel brændeovn. Det er f.eks. ikke nødvendigt at rense skorstenen. Det sparer dig tid og penge.

3. Pilleovne er miljøvenlige, fordi de udleder færre emissioner end en traditionel brændeovn. Træpiller er en miljøvenlig og økonomisk energikilde. Pilleovne har altså mange fordele i forhold til traditionelle brændeovne.

Konklusion: De er mere effektive, kræver mindre vedligeholdelse og er miljøvenlige. Hvis du leder efter en måde at reducere dine varmeudgifter på, er en pilleovn den perfekte løsning. Kontakt din lokale forhandler i dag for at få flere oplysninger.

Pilleovne er mere selvstændig

Udover at de udleder mindre CO2 og er dermed mere miljøvenlig end gas og brænde, så er det også e meget selvstændig maskine. Udover at den antænder sig selv, så klarer den stort set det hele selv. De fleste pilleovne er udstyret med en indre eller ydre termostat, så den selv kan regulere, om den skal varme eller være slukket. Du kan derfor selv indstille den til at starte, når temperaturen er 19 grader, og slukke, når der er 25 grader.

Styr den med WiFi og app

Mange pilleovne kan endda styres via en app. Det er smart med den teknologi, vi har i dag, hvor vi gerne vil styre både lys, sikkerhed og varme i dag. Indstil dine reguleringer via appen, og følg med i temperaturen, selv når du ikke er hjemme. Hvis du for eksempel har været væk en weekend eller på ferie, så vil dit hus forblive varmt, hvis du har husket at fylde den op med træpiller. Sæt den til at varme huset grundigt op en time eller to inden i kommer hjem, så i ikke kommer hjem til et iskoldt hus.

Så hvis du er træt af svineriet efter brænde og aske, så invester i en pilleovn. Den er bedre for miljøet nemmere for dig at håndtere, og så er den mere selvstændig.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark