Kryptovaluta møder hård kritik når det kommer til klimaet

//

Det er svært at forestille sig at noget der er digtialt kan være en stor klimasynder, og egentlig er det heller ikke kryptovalutaen i sig selv der er klimasynderen, men mere den måde kryptovalutaen kommer til veje på. Som investor kan det være godt for samvittigheden at vide at man investerer i grønne projekter der har positiv indflydelse på omstillingen, men kan man så slet ikke investere i kryptovaluta eller hvordan? Det kan du blive klogere på her.

Bitcoin mining kræver meget strøm

Bitcoin var den første kryptovaluta på markedet, og den algoritme og de metoder der ligger bag samt den blockchain der skal til er alt sammen noget der koster utrolig meget strøm.

Faktisk bruger Bitcoin mining mere strøm end hele Norge gør tilsammen. For at mine Bitcoins skal der nemlig noget utrolig stærkt hardware og software til som skal køre i døgndrift i lange perioder.

Da det meste mining foregår i lande der stadig hovedsageligt bruger fossile brændstoffer bliver det dermed til en stor miljøsynder.

Ikke nok med at mining bruger meget strøm, men selve Bitcoin transaktionerne fra en bruger til en anden bruger kræver også en hel del energi.

Kan jeg så ikke bare vente på den grønne energi?

Det ville være logisk at tænke at Bitcoin mining, i stedet for at bruge fossile brændstoffer, kunne foregå ved hjælp af vedvarende og grønne energikilder, men hvis du har tænkt dig at vente på at den grønne energi tager over på området, så kommer du desværre nok til at vente længe. 

Kig efter andre muligheder

At investering i Kryptovaluta så ikke kan være grønt er dog også en misforståelse, for selv om Bitcoin er udskældt på miljø fronten så findes der også andre former for Kryptovaluta som ikke er baseret på blockchain teknologien. 

 

Faktisk findes der på nogle handelsplatforme mulighed for at handle med helt op til 300 forskellige slags kryptovaluta, så muligheden for at finde en kryptovaluta der er mere miljøvenlig burde være tilstede.

Find den rigtige handelsplatform

Med lidt omtanke og baggrundsviden kan det altså sagtens lade sig gøre at investere i kryptovaluta uden at være med til denne kæmpe forøgelse af verdens samlede strømforbrug.

Det kræver selvfølgelig at du sætter dig lidt ind i de forskellige valutaer, hvad teknologien bag er, og ikke mindst at du finder den rigtige handelsplatform.

Nogle handelsplatforme tillader dig nemlig kun at handle med bestemte former for kryptovaluta, mens andre handelsplatforme har et langt bredere udvalg af kryptovaluta.

Du kan se et eksempel og en anmeldelse af sådan en handelsplatform her https://kryptomaten.dk/anmeldelse-etoro/, og på samme side finder du også masser af andre anmeldelser der kan hjælpe dig med at vælge den helt rigtige handelsplatform.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark